Maçın henüz 5. dakikasında yaşanan bir pozisyonda, Kayserisporlu oyuncu Cardoso, Trabzonspor savunmacısı Denswil ile girdiği ikili mücadelede ceza sahasında yerde kaldı. Kayserisporlu oyuncular bu pozisyonun ardından hakem Mehmet Türkmen'e penaltı itirazında bulundu ancak Türkmen oyunu devam ettirdi. VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun'un tavsiyesi üzerine pozisyon monitörden incelendi.

VAR Konuşmalarının Detayları

Çaykur Rizespor, Karadeniz Derbisinde Samsunspor İle Karşılaşıyor ! Çaykur Rizespor, Karadeniz Derbisinde Samsunspor İle Karşılaşıyor !

Türkiye Futbol Federasyonu'nun YouTube kanalında yayınlanan videoda, hakem Türkmen'in VAR hakemi İlker Coşkun ile pozisyon hakkında yaptığı konuşma kaydedildi. Konuşmada Coşkun, Trabzonspor defans oyuncusunun yaptığı müdahaleyi incelemeye alarak şunları söyledi:

VAR Hakemi Mustafa İlker Coşkun: "Defans oyuncusunun yaptığı potansiyel ihlal nedeniyle sahada potansiyel bir penaltı için inceleme öneriyorum. Geldiğinde topa hücum oyuncusunun dokunduğunu göreceksin."

Hakem Mehmet Türkmen: "Topla oynayan hücum oyuncusu. Penaltıyla oyuna başlıyorum."

Bu incelemenin ardından Mehmet Türkmen, pozisyonun penaltı olduğuna karar vererek Kayserispor lehine penaltı kararı verdi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY