Listede Kimler Yer Alacak?

Vergi dairelerine bildirilen listelerde, 31 Aralık 2023 itibariyle ödeme süresi dolmuş ve 30 Eylül 2024’e kadar borcunu ödememiş mükelleflerin isimleri bulunacak. Ayrıca, haklarında 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararıyla ceza kesilenler de listeye dâhil edilecek.

Depremden Etkilenen Bölgeler Hariç Tutuldu

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerdeki mükellefler, mücbir sebep kapsamında oldukları için açıklama kapsamına alınmayacak. Adana, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş gibi depremden etkilenen illerdeki vergi borçluları ile gelir veya kurumlar vergisi yönünden mükellef olmayanların borçları listede yer almayacak.

Yapılandırma ve Belediyelere Ait Şirketler Listeden Muaf

Belediye Kanunu kapsamında yapılandırma talebi kabul edilen büyükşehir belediyeleri, bağlı kuruluşlar ve bu belediyelere ait şirketlerin borçları listeye dâhil edilmeyecek. Ayrıca, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun çerçevesinde yapılandırma süreci devam eden borçlular da listeden muaf tutulacak.

Kredi kartı limitleri sil baştan oldu! İşte alınan yeni karar Kredi kartı limitleri sil baştan oldu! İşte alınan yeni karar

İnternet Sitesinde ve Vergi Dairelerinde İlan Edilecek

15-31 Ekim tarihleri arasında tüm vergi dairelerinde yayımlanacak olan listeler, 1-15 Kasım tarihleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde de erişime açılacak. Böylece vatandaşlar, borcunu ödemeyen mükelleflerin isimlerine kolayca ulaşabilecek.

Vergi yüzsüzleri listesinin açıklanması, kamuoyunda büyük yankı uyandırması beklenirken, vergisini ödemeyen mükellefler üzerinde baskı oluşturmayı amaçlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ