Fırınında Neşeyi Eksik Etmiyor
Sabahın erken saatlerinde iş başı yapan Alemdar, ekmek yaparken hem kendisi eğleniyor hem de müşterilerine keyifli anlar yaşatıyor. "Her zaman böyleyim" diyen fırıncı Alemdar, "Hamur yoğururken de, çuvalları taşırken de aynı neşedeyim. İnsanlar mutlu olursa biz de mutlu oluruz, emeğimizin karşılığını böyle alıyoruz" sözleriyle felsefesini dile getiriyor.

Oynaya Oynaya Ekmek Yapmak
“Oynaya oynaya ekmek yaparız, oynaya oynaya satarız” diyen Alemdar, Bayburt’un sıcak yazlarına ve fırın ısısına rağmen enerjisini hiç kaybetmiyor. “Lavaşı pişirebilmek için 280 dereceye ulaşmamız gerekiyor, ekmekte bu sıcaklık 200 dereceye düşüyor. Ancak insanlarla iç içe olunca bu sıcaklıkları hissetmiyoruz” diyen Alemdar, müşterilerini her zaman güler yüzle karşılıyor.

Müşterileri Neşe İçin Geliyor
Fırın müşterilerinden biri, “Fırıncının güler yüzüne geliyoruz. Aydıntepe’den bile buraya geliyoruz. Harun Bey gibi fırıncıyı vallahi görmedim” diyerek memnuniyetini ifade ediyor. Bir başka müşteri ise Alemdar'ın ekmeğini ve neşesini tercih ettiklerini belirterek, “Bu kadar oyun oynayan başka fırıncı yok” diyor.

Ücretsiz Çay İkramı ve Muhabbet
Alemdar, fırınında bekleyen müşterilerine ücretsiz çay ikram ediyor ve sohbet ederek onların dertlerine ortak oluyor. "Bekleyenler sıkılmasın diye çay ikram ediyoruz, hem de sohbet etme imkanı buluyoruz" diyen Alemdar, “Arpalı'da hizmet etmekten mutluyuz. İnsanların uzak yaylalardan ve çevre köylerden ekmek almak için buraya gelmeleri bize gurur veriyor” diyor.

Trabzon’dan Bayburt’a Uzanan Bir Meslek Aşkı
Aslen Trabzonlu olan Alemdar, babasından devraldığı mesleği 30 yılı aşkın süredir sürdürüyor. Bayburt’a yerleşerek Arpalı’da fırın açan Alemdar, “Bu işi severek yapıyorum ama maalesef yetişen eleman yok. Belki biz son nesiliz” diyerek sektördeki eleman eksikliğine de dikkat çekiyor.

Harun Alemdar, ekmek yapmayı bir sanat olarak görürken, insanlara neşe ve samimiyet aşılamayı da görev biliyor. "İnsanların mutlu olmasını sağlamak bana huzur veriyor" diyen Alemdar, Bayburt’ta yaşamaktan büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekliyor.

Kaynak: iha