Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Koordinasyon

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen operasyonlara 253 ekip ve 996 jandarma personeli katıldı. Operasyonlar sonucunda toplamda 91 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon Sonuçları

Gözaltı ve Tutuklamalar: Gözaltına alınan 91 şüpheliden 55'i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 9'u hakkında adli kontrol kararı verildi.
Ele Geçirilen Uyuşturucu Maddeler: 1 ton 47 kilogram uyuşturucu madde, 8 milyon 249 bin adet kök kenevir ve kök skunk, 21 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Aydın'daki Operasyon Detayları

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 5'i, adliyeye sevk edilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların detaylarını paylaşarak, uyuşturucu madde imalatçıları ve satıcılarına karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelede emeği geçen tüm jandarma personeline teşekkür etti.

Kaynak: İHA