İstanbul - saatinin üzerine çıktı. Baykar tarafından geliştirilen ve Türk havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Bayraktar TB2 SİHA, 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdikten sonra gösterdiği performansla dikkat çekiyor.
Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Bayraktar TB2 SİHA, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı unvanını elde etti. Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde rekor kıran bu başarıyla teknolojik üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu.
2000'li yılların başından itibaren Türk mühendisleri tarafından milli ve özgün yazılım ve donanım sistemleriyle geliştirilen Bayraktar TB2, 13 farklı disiplindeki mühendislik gücüyle dünya genelinde lider teknoloji firmalarından biri olarak kabul ediliyor.
Bayraktar TB2'nin yerlilik oranı rekor düzeyde yüzde 93 olarak açıklanmıştır. İstanbul'da bulunan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'nde üretilen Bayraktar TB2, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü ve bağımsızlığını temsil ediyor.
Milli SİHA, 2019'da Kuveyt'teki demo uçuşunda zorlu coğrafi ve iklim şartlarına karşı 27 saat 3 dakika kesintisiz uçuş yaparak bir rekor daha kırmıştı. Ayrıca Bayraktar TB2, Türkiye'nin iç ve dış güvenlik operasyonlarında etkin bir şekilde kullanılarak başarıyla görev aldı.
Bayraktar TB2 SİHA, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok bölgesinde terörle mücadele, arama kurtarma, yangın söndürme, göçmen takibi gibi çeşitli alanlarda önemli görevler üstlendi. Ayrıca, Ukrayna-Rusya savaşı sırasında Ukrayna Ordusu tarafından savunma amacıyla kullanıldı ve büyük bir etki yarattı.
Bayraktar TB2'nin elde ettiği bu yeni rekor, Türk savunma sanayisinin küresel arenadaki başarılarını bir kez daha gözler önüne serdi. Bayraktar TB2'nin gelecekteki projeleri ve yeni başarıları merakla bekleniyor.