Bakan Kurum, ilk olarak yeni açılan Belediye Blokları’nda esnafla bir araya geldi ve ardından vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Rize Valiliği'ni ziyaret eden Kurum, burada yaptığı açıklamada, Ayder yaylasının görüntüsünü bozmadan tamamen yer altında olan bin 800 araç kapasiteli otoparkın tamamlandığını ve üst yapı ile peyzaj çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Ayder'in doğal güzelliğini bozan salıncakların kaldırıldığını ve bölgedeki görüntü kirliliğini engellemek için özenle çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Kurum, "Rize’miz her şeyin en iyisini hak ediyor" dedi.

Bakan Kurum, ayrıca şehrin çeşitli bölgelerinde devam eden projeler hakkında da bilgi verdi:

  • Deniz sitesi ve müftülük sitesi dönüşümleri
  • Salarha ve Yağlıtaş'da yapılan rezerv konutlar
  • Şehrin içindeki problemli alanların dönüşümü

Bakan Kurum, "Ayder’de nasıl horonla başladıysak yine aynı coşkuyla projelerimize devam edeceğiz" diyerek, bölgeye spor alanları, çocuk oyun alanları ve apart oteller kazandırıldığını, yıkılan otellerin yerine yenilerinin yapılmayacağını belirtti. "Bu projeler tamamen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yapılıyor," diye ekledi.

Son olarak, selde mağdur olan vatandaşlara konutlarının teslim edildiğini ve Rize Millet Bahçesi'nin yakın zamanda tamamlanarak teslim edileceğini müjdeledi.

Kaynak: İHA