DOĞAL YAPI BOZULUYOR

Mustafa Altuntaş Ak Parti Beylikdüzü Meclis Üyesi Meclis konuşmasında konuyu aydınlattı; Yapılan incelemeler sonucunda, inşaatın etrafının çevrilmediği ve yasal bir inşaat yapılıyormuş gibi çalışmaların devam ettiği detayı ortaya çıktı. Deniz tarafından çekilen fotoğraflarda ise, dolgu topraklarını tutmak için konulan şev taşlarının yüksekliği, yapılan dolgunun fazla olduğunu gösterdi.

Koruma alanının doğal yapısının bozulduğu ve üzerine aşırı yük konulmasının alana ciddi zarar vermesi sonucu Beylikdüzü Belediyesi Ak Parti grubu, Kültür varlıklarının korunmamasını sert bir dille eleştirerek meclis toplantısına sundu.

MEVZUATA UYGUN MU?

Ak Parti Grubunun konuya ilişkin hazırladığı taslak metni toplantıda şu şekilde yer aldı: “1 : İST. I NOLU KVKK'nın 04.04.2021/5982-11 kararına göre koruma alanı olarak belirlenen bu alanda, CHP Meclis Üyesi’nin ailesi tarafından yapılan inşaatın hangi kanun maddesine dayanarak gerçekleştirildiği soruldu. 2: Koruma alanı üzerinde yapılan bu yapının yapı ruhsatının olup olmadığı merak ediliyor.

Ayrıca, eğer imalat mevzuata uygunsa, kent plancısı olan belediye başkanından bu mevzuat hükümlerinin açıklanması talep ediliyor. 3: Mevzuata uygun olmadığı tespit edilirse, belediye tarafından gerekli işlemlerin yapılması ve bu işlemler hakkında bilgi verilmesi isteniyor.”

Muhabir: BİROL SANCAK