Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan Peloidoterapi Ünitesi, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarına sahip hastalara tıbbi çamur ile tedavi imkanı sunuyor. Organik ve inorganik açıdan zengin olan tıbbi çamur, bel, boyun, diz ağrıları, kireçlenme ve romatizmal hastalıklar gibi birçok rahatsızlıkta kullanılıyor. Şu ana kadar 3 bin 500’den fazla hasta bu tedaviyle şifa buldu.


SGK Destekli Çamur Tedavisi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verilen bu tedavi, SGK tarafından karşılanıyor. Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Nur Gökçe Aydın, “Bu tedavi, bel ve boyun fıtığı, kireçlenme, fibromiyalji gibi hastalıkların tedavisinde etkili. Hastalarımız poliklinikte muayene olduktan sonra tedaviye alınıyor," dedi. Afyon Sandıklı’dan getirilen tıbbi çamur, 40-46 derece arasında ısıtılarak uygulanıyor.


Tedavi Süreci ve Bilimsel Kanıtlar

Tedavi süresi 10-15 seans arasında değişiyor ve her seans yaklaşık 20 dakika sürüyor. Dr. Aydın, bilimsel çalışmaların bu tedavinin ağrıyı azaltmak, fiziksel fonksiyonları iyileştirmek ve yaşam kalitesini artırmak gibi olumlu etkilerini kanıtladığını belirtti. Günlük 36 hastaya tedavi uygulayan ünite, yoğun ilgi görüyor.


Hastaların Yorumları

Tıbbi çamur tedavisi gören hastalar, özellikle kireçlenme ve kas ağrıları gibi sorunlarının tedaviyle azaldığını belirtti. Kamu hastanesinde bu imkandan faydalanabilmenin büyük bir avantaj olduğunu dile getiren hastalar, memnuniyetlerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA