İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan operasyonda, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Çankırı merkezli Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Toplamda 105 adres ve 122 şahsa yönelik yapılan Özel Harekat destekli operasyonda, şu ana kadar 110 kişi yakalandı ve 120 kişinin de konuyla ilgili beyanı alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 50 şüpheliden 32'si tutuklandı. Geri kalan 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 8 kişi ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Çankırı'da yapılan en büyük operasyonlardan biri olarak kaydedilen bu gelişmelerin yanı sıra, elebaşı Durmuş Görmez'in adliyeye sevki sırasında gazetecilere "Örgüt lideri olsaydım şimdi tırlarım, kamyonlarım, dairelerim olurdu" şeklinde bağırdığı bildirildi.

Operasyon sırasında ele geçirilenler arasında 26 adet ruhsatsız tabanca, 27 adet ruhsatsız tüfek, 6 adet kurusıkı tabanca, 25 adet tabanca şarjörü, 248 adet tabanca parçası, 14 adet tarihi eser niteliğinde parça, farklı çaplarda 4 bin 391 adet fişek, 106 adet bıçak, 15 adet jop ve sopa, 5 adet muşta, 529 adet sentetik ecza hapı, 18 gram esrar ve kullanıma hazır kokain, metamfetamin maddesi, 98 gram bonzai, 344 bin TL değerinde suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve 458 adet yazılı senet bulunuyordu.