Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Kılıçtaşı Köyü'nde gece saatlerinde meydana gelen yangında, Selahattin Durak'a ait tek katlı ev alevler içinde kaldı ve kullanılamaz hale geldi.
Henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, kısa sürede tüm evi sardı. Olay yerine gelen Kelkit Belediyesi İtfaiye Ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangının ilk çıktığı anlarda kaydedilen görüntülerde, tek katlı ev içerisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana gelen patlama anı saniye saniye kaydedildi. Bu dramatik anlar, olayın ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi.
Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Yangının büyümesinde etkili olan rüzgar ve olası diğer faktörler de araştırılacak. Vatandaşların yangın anında gösterdiği dikkat ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi, olası daha büyük bir felaketi önledi.
 

Kaynak: İHA