Gerçekleşen etkinlik renkli sahnelere konu oldu. Etkinlik 18 İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi gibi birçok kurum ve kuruluşların katılımı ile düzenlendi.

Gerçekleşen etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ferhat Davran, kursiyerler, öğrenciler, öğretmenler ve Trabzon halkı da katılım sağladı.

Hayat Boyu Öğrenme etkinliği okçuluktan, taekwondoya, gastronomiden, 1461 futbolcularına, teknofestinden, tahta işçiliğine, ebru sanatından, makrome sanatına, birçok el işçiliği ve sporları bünyesinde barındıran etkinlik büyük bir coşku ile kutlandı.

Horon gösterisi ile başlayan etkinlik, Büyükşehir Belediyesinin Mehter takımı gösterisi ile devam etti. Gösterilerden sonra konuşma gerçekleştiren Vali İsmail Ustaoğlu bir bir etkinlik alanlarını gezerek katılım sağlayan kursiyerlerle sohbet etti ve açılış balonlarını protokol üyeleri ile birlikte havaya uçurdu.

7’DEN 77’YE HER VATANDAŞIMIZA ULAŞTIRMAYI HEDEFLEDİK

Bu haftayı kutlamanın mutluluğunu yaşayan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş, “Her yıl Haziran ayının ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak belirlenmiştir. Kültürün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl bir kez daha Trabzon olarak bu haftayı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzonlu hemşerilerimizin hayat boyu öğrenmelerine katkı sunan tüm kurumlarımızla etkinliklerimizi düzenlemekteyiz. 7’den 77’ye her vatandaşımıza ulaştırmayı hedeflediğimiz bu hafta ile her zaman her yerde herkes için eğitim felsefemizi yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

6.767 KURS SAYIMIZLA 129.042 VATANDAŞIMIZA ULAŞTIK

Trabzon bireylerinin iş yaşam kalitelerini arttırmak istediğini ifade eden Görmüş, “ Tüm ilçelerimizde 6.767 kurs sayımızla 129.042 vatandaşımıza ulaşmış olmanın mutlu gururunu yaşıyoruz. Şehir nüfusunun %1’nin üzerinde katılım olması amacıyla her ilimize bir hedef gönderirken, bizler şuan itibari ile %15.80’nin üzerine çıkmış durumdayız. Bu sonuçlar bizleri mutlu ediyor.  Her yıl yapacağımız çalışmalar için bizlere güç veriyor. Hemşerilerimize teşekkürü borç biliyorum. Bizlerden desteğini esirgemeyen Bakanlığımıza, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüze, Valiliğimize, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyemize, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Sivil Toplum Örgütlerine bizlerden daima destekleyen kurum ve şehrimiz insanına teşekkürlerimi iletiliyorum.

EMİN ADIMLARLA GİDİYORUZ

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ferhat Davran,” Bu tür etkinlikler 7’de 77’ye bütün vatandaşlarımızın, çocuklarımızın katılımı ile gerçekleşmektedir. Sayın bakanımızın emirleri doğrultusunda 15 milyon rakamına ulaşmak için adım adım ilerliyoruz. Şuan 5 aylık zaman zarfında yaklaşık 280 bin kursiyer ile 5 milyon 400 bin kursiyere ulaşmanın ve 15 milyon hedefine emin adımlarla gitmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Hayat Boyu eğitim merkezleri bilişim ağıyla şuana kadar ulaşmış olduğumuz rakamla inanın gelecek adına hepimize umut vermektedir. Kursiyerlerimizin yanında olmaya, etkinliklerine güzel bir şekilde katkı sunmaya dünde razıydık bugünde, gelecekte de aynı şekilde katkıyı sunmak için gerekli bütün çalışmalar herkes tarafından bir kez daha yapılmaktadır.

BURAYI ÇOK GÜZEL RENKLENDİRDİLER

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,” Hayat Boyu Öğrenme Müdürülüğü bünyesinde, ülkemiz genelinde bu anlamda bir farkındalık oluşturmak. Bu tür faaliyetleri daha da kamuoyunun bilgisine sunmak ve kamuoyunu oluşturma adına 1-7 Haziran tarihlerini Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutluyoruz. Bugün, burada sizlerle beraber gezdiğimiz stantları ilimizdeki tüm halk eğitim müdürlerinin bünyesinde yapılan çalışmalarımızı ve diğer kurumlarımızın, belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarını hep beraber gördük. Burayı çok güzel renklendirdiler, neşelendirdiler.  . Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, her birinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum” dedi.

AYŞE SANCAK