Fransa’nın başkenti Paris’te Karadeniz rüzgarı esti. Paris Trabzonlular Derneği ile Paris Ağasarlılar Derneğinin organize ettiği 8. Paris Kadırga Yayla şenliği yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Şenliğe gurbetçi ve yabancı vatandaşların yanı sıra OICED Büyükelçisi Kerem Alkin, Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, Gargeslasgones Belediye Başkanı Benoit Jimenez ile yardımcıları katıldı. 2 gün süren etkinlikte Trabzon’un yayla kültürü, kemençe ve davul zurnası,  kuymak, köfte, karalahana, sarma, mısır ekmeği, tereyağı, yoğurt ve birçok yöresel lezzetlerimiz şenlikte tanıtıldı.

KÜLTÜRÜMÜZ YAŞATILIYOR

Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Gurbetteki vatandaşlarımızın burada memleket hasretlerini gidermeye çalışıyoruz. Yayla kültürümüzü Avrupa’da yaşatarak devam etmesini, gelecek nesillerimize aktarmayı hedefliyoruz. Burada bir yandan yöresel oyunlarımızı kendimize has müziklerimizle icra ederken bir yandan da yöresel lezzetlerimizi sergiliyoruz. Bir nevi burada memleketimizin gönül elçiliğini yapıyoruz. Vatandaşlarımız organizasyondan çok memnun. Katılım oldukça yoğundu” ifadelerini kullandı.

MUHTEŞEM BİR DUYGU

Organizasyonda büyük emek harcayan Paris Ağasar Derneği Başkanı Erkan Ayaz ise yaptığı açıklamada, “Gurbette hemşehrilerimizi bir arya getirmek muhteşem bir duygu. Birlikteliğimiz memleket hasretini bir nebze olsun gideriyor. Hepimiz aynı toprağın insanlarıyız. Yurt dışında olunca hemşerilik duygusu daha da çok kabarıyor. Bizde yaşadığımız şehirde ne kadar memleketlimiz varsa bağlarımızı güçlendirme adına etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl Paris Trabzonlular Derneği ve Ağasarlılar Derneği olarak bu görevi üstlendik. Birliğin, kardeşliği ve Trabzon’un olduğu her yerde biz varız. Gurbetteki vatandaşlarımızı mutlu etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

SAHNE ALDILAR

Etkinlikte Umut Ayvaz, İsmail Cumur, Batuhan turan, Ali Tetik, Emre Alay, Efe KAragüzel, Sinan Güneysu, İbrahim Karaağaç, Turgut Öztürk, Yasin şekerci, Enes Çabuk sahne aldı.

NEZİHA ÇAKIROĞLU