Otingo Vadisi, yıllar boyunca orman istihsali ile bölge ekonomisine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda sahip olduğu bal ormanı ile arıcılık için de merkezi bir konumda. Zengin flora ve endemik bitki örtüsü, arıların ürettiği ve dünya çapında ün kazanan bal çeşitlerini de beraberinde getiriyor. Her yıl artan bal üretimi, bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Mevsimlerin her birinde ayrı bir güzellik sunan Otingo Vadisi, özellikle bahar ve sonbahar aylarında unutulmaz manzaralarla dolup taşıyor. Ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan bu doğal güzellik, doğanın huzur veren sessizliğinde keyifli yürüyüşler yapma imkânı da tanıyor.

Yöredeki turizm konaklama işletmecileri, doğaseverleri Otingo Vadisi’ni keşfetmeye davet ediyor. İşletme sahiplerinden Yaşar Turan, “Doğayı gerçekten seven insanları buraya bekliyoruz. Buranın insanlarını tanısınlar, burayı doya doya yaşasınlar.

Kırsal ve eko turizmin önemli uğrak noktalarından biri olmayı hedefliyoruz,” diyerek ziyaretçileri bu eşsiz vadiyi görmeye çağırdı.

Kaynak: İHA