İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nin ev sahipliği ile gerçekleşen sergiye Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Albayrak Grubu yöneticileri ve Albayrak Grubu şirketlerinden Trabzon Limanı’nın yöneticileri ile birlikte açılış gerçekleşti. Sergi 27 Mayıs’a kadar halkı ve sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

222b8ac9-ebdc-4aef-9a35-e3a7b40209ca

Trabzon halkının gözdesi oldu

Albayrak Grubu tarafından düzenlenen, 9 senedir düzenli olarak gerçekleştirilen Hat Eserleri Sergisi bu sene “Kelime-i Tevhid” temasını ile birlikte Trabzon halkının ilgisini çekmeyi başardı. 13 usta hattat tarafından hazırlanan, alışılmamış bir hat sanatının dışına çıkarak modern tarzda hazırladıkları hat sanatları ile Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle buluşuyor. İlk açılışı Taksim AKM’de yapılan sergi, Balıkesir ve Ankara’nın ardından şimdi de Karadeniz’in incisi Trabzon halkının gözdesi oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nin ev sahipliği ile birlikte gerçekleşen sergiye, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Albayrak Grubu yöneticileri ve Albayrak Grubu şirketlerinden Trabzon Limanı’nın yöneticileri katılımı ile gerçekleşti. Gerçekleşen sergide islam hat sanatı geleneğini yaşatmak amacıyla usta hattatlar tarafından tablolara ince ince dokunduğu Hat Eserleri Sergisi’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da Trabzon’da yoğun ilgi duyuldu.

5953eda0-ba59-4c8f-bfc0-ac451b09e303

Serginin açılışına katılan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bugün burada inancımızın sembolü olan Kelime-i Tevhid’in hat sanatıyla buluşmasını sergilemek bizler için ayrı bir anlam ifade ediyor. İslamiyet’in bu nadide sanatının geçmişten geleceğe taşınmasına, kuşaktan kuşağa aktarılmasına ev sahipliği yapmak bizler için çok anlamlı” dedi.

 Kültür şehri Trabzon

Trabzon Limanı Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ise, “Tarihi 5000 yılı geçmiş olan bir kültür şehrinde bir Trabzonlu olarak, Albayrak Grubu’nun da bir temsilcisi olarak böyle güzel sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum” ifadelerine yer verdi.   

Sergiye ev sahipliği yapan Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri, konuşmasında hat sanatının öneminden bahsederek, Bu seneki Kelime-i Tevhid Hat Eserleri Sergisinin ilk açılışını Taksim AKM’de gerçekleştirdiğini, İstanbul’un farklı farklı noktalarına sergiyi taşıdıktan sonra, Gençlik ve Spor Bakanın davetiyle birlikte Ankara’yı ziyaret ettiğini söyledi.

Sivri,”Şimdiki durağımız ise tarihî ve kültürel kimliğiyle öne çıkan, Karadeniz’imizin güzide şehri Trabzon oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Güzel Sanatlar Galerisi’nde bu sergiyi sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kelime-i Tevhid Hat Eserleri Sergisi’nin Proje Koordinatörü İbrahim Şengül, 13 ayrı hattatın hazırladığı 13 eşsiz eserden oluşan serginin içerisinde Trabzonlu iki kardeşin de eserlerinin bulunduğunu, aynı zamanda Mehmet Özçay ve Osman Özçay gibi değerli hocalarında eserlerinin de sergide yer aldığını ve hocaların çaykaralı olduğunu ifade etti. Şengül, sergide hoca ve çırak eserlerinin de yer aldığını, hoca-çırak ilişkisini ortaya koyan bir anlayışyla birlikte Trabzon’daki tüm sanat muhibbanını sergiye beklediğini söyledi.

Sergide emeği geçen sanatçılar ise Seyid Ahmet Depeler, Davut Bektaş, Savaş Çevik, Osman Özçay, Abdurrahman Depeler, Hakan Arslan, Mehmed Özçay, Sami Naddah, Şahryanşah Siracuddin, Casim Muhammed Mirac, Mustafa Parıldar, Muhammed Yaman ve Serkan Selalmaz gibi önemli sanatkarları bünyesinde barındırıyor.

Ayşe Sancak