Tatil sezonunun en yoğun zamanlarından biri olan Kurban Bayramı, Trabzon'da halk plajlarında büyük bir hareketliliğe sahne oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın "Denizler Halkındır" Projesi sayesinde sahillere yapılan denetimler, kaçak yapılaşmalara ve işgallere karşı etkili oldu. Vatandaşlar, bu denetimler sayesinde rahatça denize girip, temiz işletmelerde keyifli bir tatil geçirebildiklerini belirtti.

Bakan Mehmet Özhaseki, bayram tatili boyunca sahillerde yapılan denetimlerin önemine vurgu yaparak, vatandaşlardan çevre kirliliğine sebebiyet vermemelerini istedi. Özhaseki, "Halk plajlarıyla vatandaşlarımız hem günübirlik ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor hem de temiz işletmelerle keyifli bir tatil geçiriyor. Bayram tatili boyunca vatandaşlarımızdan istirhamımız sahillerimizde çevre kirliliğine sebebiyet vermeyelim. Bayramın huzurlu atmosferini çevremizi kirleterek bozmayalım" dedi.

Öte yandan, sahil denetimlerinin etkisiyle halk plajlarının temiz ve düzenli olduğunu belirten vatandaşlar, Denizler Halkındır Projesi'nin getirdiği düzenlemelerden memnuniyetlerini dile getirdiler. Her yaştan tatilci, doğa ile iç içe olan bu plajları tercih ettiklerini ve sürekli denetlenmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Kaynak: İHA