Millet ittifakı ve Kadın kolları çeşitli sloganlarla gerçekleştirdiği yürüyüş Trabzon halkının dikkatini çekti. Yürüyüşe birçok halktan katılım da sağlandı.

Gerçekleşen yürüyüşe CHP Trabzon milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon il başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, İyi Parti Trabzon il başkanı Fatma Başkan, Zafer Partisi il başkanı Aycan Sulak Elbir, CHP Trabzon kadın kolları başkanı Ayşe Nil Bektaş, SP il kadın kolları başkanı Meryem Özgenç, İYİ Parti kadın kolları başkanı Fatma Keskin Arıcı, DEVA Partisi kadın kolları başkanı Pınar Bayraktar, Gelecek Partisi Ortahisar ilçe başkanı Arzu Öktem  ile kadınlarda katıldı.

Kadın varsa zafer vardır

Millet İttifakı adına açıklama yapan CHP Trabzon kadın kolları başkanı Ayşe Nil Bektaş ,” Geçmişten bugüne ülkemizde kadınlar ve hakları için mücadele eden farklı aktörler, gruplar, liderler olagelmiştir. Bu mücadeleye omuz veren herkesi şükranla, minnetle anıyoruz. Ülkemizde zaman zaman kadın hakları konusunda geriye düşüşler olsa da nihayet Atatürk ve Cumhuriyetin kadınlara kazandırdığı birçok hakkın halen korunduğunu ifade etmeliyiz. Ancak ifade ettiğimiz geriye gitmelerin önüne geçmek de nihayet hepimizin görevidir. Kadın haklarının, kadın özgürlüklerinin ve kadınlara özgü kazanımların geriye düşmemesi için bu sürecin önemli bir bileşeni olmak durumundayız. Kadınlara karşı ayrımcılığın, tecavüzlerin, şiddetin, uyuşturucu çeteleri ve mafya yapılanmalarının, çocuk istismarları ve genç kadınların mağduriyetlerinin, işsizliklerinin, yoksulluk ve yoksunluğun, aşağılanmanın ve ötekileştirilmenin karşısında duruyoruz, cesaretle durmak zorundayız. Bunlardan hareketle bizler diyoruz ki; kadın umuttur. Kadın gelecektir. Güçlü gelenekler nasıl kadınlar tarafından yaratılıyor ve aktarılıyorsa, güçlü bir gelecek de ancak kadınlar eliyle, kadınlar marifetiyle ve yaratıcılığıyla mümkün olabilir” dedi.

Birlikte yöneteceğiz

Önlerinde kritik bir dönemeç bulunduğunu ifade eden İttifak ve Kadın Kolları “Biz kadın olarak hayatın her yerinde emeğiyle, aklıyla, duygularıyla, yetenekleriyle, bilgelikleriyle, varlığıyla merkezi roller üstlenen insanlarız. O halde ülkemizin geleceğinin böylesi emin ellerde ve hiçbir kazanımdan asla taviz vermeyecek şekilde mücadelemizi yükselmesi için, sesimizi, yükseltmek, kuvvetlendirmek zorundayız. Bu sesi dinlemek duymak isteyenlerle birlikte olmak, onları desteklemek zorundayız. Elbirliği, nezaket ve zarafetle bu süreci bizler için kuşkusuz "güzel günler", "baharlar" vaat edenlerle birlikte yöneteceğiz. Yönetmek ve başarmak zorundayız doğrusu. Bu anlayışla kazanımlarımızı korumak, geleceğe emin adımlarla yürümek ve damgamızı vurmak, umutlarımızı gerçeğe dönüştürmek için güç birliği yapmayı diliyor, bu mücadeleye katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ediyor, en içten saygı ve selamlarımızı sunuyoruz” diyerek cümlelerini noktaladı.

Ayşe Sancak