Operasyon kapsamında ele geçirilen 1 ton 43 kg uyuşturucu madde ve 387 bin adet uyuşturucu hap, Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ifadelerine göre, operasyon sonucunda 434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Bakan Yerlikaya, bu başarılı operasyonun gençlerin ve toplumun zehirlenmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, ülkenin her köşesinde uyuşturucuyla mücadele operasyonlarının kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Operasyon detaylarına bakıldığında, İzmir, Samsun, Şanlıurfa, Ankara, Şırnak gibi şehirlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda büyük miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, İstanbul, Sakarya, Konya, Tekirdağ gibi şehirlerde de önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Aynı şekilde Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinesinde düzenlenen operasyonlarda da Antalya, İstanbul, Diyarbakır, Hakkari gibi illerde önemli miktarda uyuşturucu madde ve sokak satıcısıyla mücadele edildi.

Operasyon sonucunda ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleriyle sokak satıcılarının listesi ise dikkat çekiciydi. Her bir operasyonun detayları, gerçekleştirilen kahramanca çalışmalarla doluydu. Operasyonu gerçekleştiren polis ve jandarma ekipleri, ülkenin güvenliği ve gençlerin geleceği adına önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiler.

Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesindeki bu başarılı operasyon, halkın da takdirini kazandı. Vatandaşlar, güvenlik güçlerine desteklerini ve dualarını esirgemediler. Ancak bu mücadelede tek bir gün dahi durulmayacak, uyuşturucuyla mücadelede kararlılık devam edecek.