Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerdeki yol sorunlarına hızlı bir müdahaleyle kalıcı çözümler üretiyor. Son olarak, bölgedeki derenin debisinin yükselmesi sonucu yıkılan yolda onarım çalışmaları başlatıldı. 10 haneye ulaşımın sağlandığı yol, heyelan nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Yol onarımı için 8 personel ve 5 iş makinesi görev alıyor. Ekipler, yolun yeniden ulaşıma açılması için 60 metre uzunluğunda taş duvar ve 18 metre uzunluğunda menfez inşa ediyor.

“Yol Standartlarımızı Yükseltiyoruz”

Başkan Kaya, Ortahisar’ın dağınık coğrafyası nedeniyle geniş ve zorlu bir yol ağına sahip olduğunu belirterek, “Yol standartlarımızı her geçen gün yükseltiyoruz. Temel hedefimiz, yollarımızı daha nitelikli hale getirerek ulaşım konforunu ve güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak” dedi. Kaya, özellikle kırsal alanlarda heyelan ve toprak kayması gibi durumlara karşı azami gayretle çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

“Kalıcı Çözümler Üretmeye Devam Edeceğiz”

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu, zorlu coğrafyada üstlendikleri sorumluluğun büyük olduğunu ifade ederek, “Yollarımız sık sık tahribatlar yaşıyor. Fen İşleri Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Fatih Sultan Mahallesi’nde uzun süredir kullanılamayan yolun onarımını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma ile bölgedeki sorunu uzun vadede çözmüş olacağız” dedi. Hamzaçebioğlu, bundan sonra da tüm mahallelerdeki yol sorunlarına yönelik kalıcı çözümler üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi

Muhabir: AYŞE SANCAK