PALAMUTUN FİYATI YÜKSELDİ

Karadeniz’de balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar doldu. 75 liradan başlayan palamut fiyatları, balığın boyutları büyüdükçe 100 ile 125 lira arasında değişmeye başladı. Özellikle 1 kiloyu geçen palamutlar yüksek fiyatlarla satılıyor. 500-600 gramlık palamutlar ise hala 75 liradan alıcı buluyor. Bunun yanında tezgahlarda istavrit 75, mezgit 100, barbun 250, çinekop ise 250-300 liradan satışa sunuluyor.

BALIKÇILAR FİYATLARI SAVUNUYOR

Balıkçı Gökmen Aydın, balığın fiyatının normal olduğunu savunarak, “Bir kilo balık bir aileye yeter ama bir kilo tavuk yetmez. Kimse balık pahalı demesin, bu fiyatlar gayet normal,” dedi. Bir diğer balıkçı Cem Yazıcı ise palamudun büyüklüğüne göre fiyatların değiştiğini ve 3 balıkla bir ailenin doyabileceğini ifade etti. Yazıcı, fiyatların afaki olmadığını dile getirdi.

MÜŞTERİLERDEN FİYATLARA OLUMLU YORUM

Balık almaya gelen Osman Kenan Aksoy, "Piyasaya göre balık fiyatları oldukça uygun. Haftada birkaç kez balık tüketiyoruz," derken Rabia Küçük, balıkların taze ve kaliteli olduğunu belirtti. Fiyatların artmasına rağmen balık tüketimine devam ettiklerini vurguladı.

SAMSUN'DA DA FİYATLAR YÜKSELDİ

Samsun’da da palamut fiyatları hava koşullarının avcılığı zorlaştırması nedeniyle 50 liradan 100 liraya çıktı. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, sıcak havaların balık avını etkilediğini ve fiyatların bu yüzden yükseldiğini belirtti.

Kaynak: DHA