Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki onlarca köyü işgal eden, köyleri ateşe veren ve sivil halkın hayatını hiçe sayarak köy merkezlerinde mühimmat depoları oluşturan PKK'nın, insanlık dışı hareket etmeyi sürdürdüğü kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü başarılı operasyonlar karşısında tutunamayacağını anlayan bölücü terör örgütü, Metina ve Gapnerk Dağı arasında kalan bölgede bulunan köylerdeki mabetlerin yakınında mühimmat depoları oluşturdu. Dergele köyündeki caminin her iki tarafında mühimmat depolarının daha önce tespit edildiği ve terör örgütünün bu depoları havaya uçurduğu belirtildi.

Kilise Yakınında Silah Deposu

Miska köyündeki kilise çevresinde de bu tür mühimmat depolarının tespit edildiği bildirildi. Kilisenin yakınında bulunan bir evde tonlarca patlayıcı madde, mühimmat ve silah depolandı ve Mehmetçiğin müdahalesine engel olmak maksadıyla bu malzeme tuzaklandı.

Mühimmat deposuna çevrilen kilisenin yakınındaki evin durumu hakkında yerel yönetim ve Peşmerge bilgilendirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölge halkının güvenliğini sağlamak amacıyla mühimmat deposuna dönüştürülen bu tür yerleri dikkatli şekilde müdahale ederek imha etti.

Kaynak: İHA