İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden verdiği bilgilere göre, etkisiz hale getirilen teröristler arasında 1'i turuncu, 2'si gri kategoride yer alıyor. 

Operasyonda Brüsk (K) adlı Basri Cin, Rüstem (K) adlı Sefer Temel, Kamuran Gever (K) adlı Yılmaz Sala ve Dilsöz Rojhilat (K) adlı teröristlerin yer aldığı belirtildi.

Bu teröristlerin geçmişte Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen çeşitli eylemlerde güvenlik görevlileri ve sivil vatandaşların şehit edilmesi ve yaralanması olaylarına karıştıkları tespit edildi.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle yapılan operasyonda, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları, teröristlerle sıcak temas sağlayarak onları etkisiz hale getirdi.

Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmadı Operasyonu gerçekleştiren tüm güvenlik güçlerimizi tebrik eden İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Kararlıyız! Kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri kazıyıp atacağız. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız" dedi.
 

Kaynak: ENSONHABER