Gerçekleşen etkinlikte önce konuşma ve pasta kesme töreninin ardından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç halk ile birlikte akvaryumu gezdi.

Genç ,”Bugün hakikaten özel ve güzel bir gün 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramınızı bir kez daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu vesileyle bu güzel toprakları bize bağımsız vatan yurdu olarak bırakan, kurtuluş savaşımızı kazanıp bu toprakları ilelebet bağımsız Türk yurdu olarak bize emanet eden başta cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak istiyorum” dedi. 

Şehre kazandırılan turizm destinasyonuna değinen Genç,”Bugün aynı zamanda belediyemiz açısından da özel bir gün zira geçtiğimiz yıl bu milli günümüzde 19 Mayısımız da açılışını gerçekleştirerek şehrimize kazandırdığımız bu güzel bir turizm destinasyonumuzun açılışının da 1. Yılını gerçekleştirdik bugün ve hakikaten bu güzel eseri şehrimize kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Zira yapıldığı zamanki zorlu süreçleri de sizler yakinen takip ettiniz zor süreçleri ikmal ederek bu eseri şehrimize kazandırdık ama iyi ki de kazandırmışız” ifadelerini kullandı.

Toplam ziyaretçi sayımız 283 bin 857

Genç,”Çünkü ben size bugün itibari ile satılan bilet rakamlarından bahsetmek istiyorum. Yaptığımız zamanki projemize göre 200 bin ziyaretçi hedefimiz vardı. Ancak bugün tam 1.yıl dönümünde bugün itibari ile akvaryumumuzu ziyaret eden toplam ziyaretçi sayımız 283 bin 857 olması bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi ve delaletidir. Bu ziyaretçilerimizin 247 bin 988’inin yerli olması, 35 bin 869’unun da yabancı olması da şehrin turizmine ne kadar, değer ve anlam kattığımıza delalet etmektedir. Bundan dolayı mutlu ve gururluyuz” dedi. 

Fındık rokoltesine de değinen Genç, ”Trabzon’umuzun gelişen trendi turizm olması hasebiyle bu şehrin yerel yöneticileriyiz ancak bu şehrin ekonomisini düşünmekle de sorumluk ve bilinciyle beraber turizme dönük projelerimizin sayılarını artması bizi sevindiriyor. Tabi ki buradaki amaç şehrimiz nisanına bu güzellikleri sunmaktır. Ancak artı bir katma değer varsa onunda peşinde olmaktır. 

Bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zira son yıllara baktığımızda geçen yıl itibari ile bütün fındık rekoltemizin, biz aynı zamanda fındıkta dünya ticaretine hakım olan bir ülkeyiz. Bütün fındık rekoltemizin %7sini bazen de %9’unu üreten Trabzon’umuzda ki fındık girdisi döviz bazında 126 milyon dolarken geçen yıl turizmden dolayı şehre gelen para 1 milyon dolar o nedenle bu zenginliklerimizi hem tarımsal getirilerimizi hem de turizmin kattığı zenginliklerimizi şehrin ekonomisine de tahvil etmemiz lazım” ifadelerlini kullandı.

%78 milyona bedel

Genç” Biz bu şehrin ekonomisini düşünmemiz lazım. Bu manada yine milli bir günümüzde 23 Nisanımızda seyir terasımızda açılarak ayrı bir anlam kazandırdı. Büyük şehir belediyemizin Faroz- Ganita projesi oradaki yaşam alanları da şehrimize farklı bir anlam kazandırdı diye düşünüyorum. Tünel akvaryum kurulduğu ve açıldığı tarih itibari ile %78 milyon bedele mal olmuş bir projeydi. Bu %75’i Ortahisar Belediyemizin bünyesindeyken, kalan %25’ini de satın aldık. Şuanda %100’ü tamamen Ortahisar belediyemize bağlandı. Akvaryumumuzda gayret eden, katı eden, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
AYŞE SANCAK