Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımı ile açıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklamaları şu şekilde;

"SON 20 YILDA 187 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK"

Burada kardeşlerimiz çalışacak. Et kesim faaliyetleri ve işlemeler yapılacak. İki bin 600 ton kıyması, 450 ton kuşbaşısı, 200 tondan fazla kavurması olmak üzere antrikotu ve diğer ürünleri burada üretilip Trabzon olmak üzere bölge illere sevk edilecek. Bunlar durup dururken olmadı. Hayvanlığa verilen destek %4.4'tü. Biz bunu %25'lere çıkardık. Hayvansal üretime verdiğimiz destek 9.7 milyar lira. Son 20 yılda verilen destek 187 milyar lira. Bu destekler sayesinde buralara geldik.

"TESİS KARADENİZ'DE İLK"

Biliyorsunuz Çaykur bölgenin yöresel ürünü. TMO, fındık başta olmak üzere bitkisel ürünlerin alımında regülasyon görevi görüyor. Diğer bir kurum Et ve Süt Kurumu. Burada bir regülasyon görevi görecek bu kurumumuz da. Üreticileri teşvik edecek. Sözleşmeli besicilik ve süt inekçiliği sayesinde daha ön görülebilir gelirlere kavuşulacak.