YANGIN PANİĞİ: ALEVLER KISA SÜREDE YAYILDI

Sürmene ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi'nin yüksek kesimlerinde, fındık bahçelerinin bulunduğu ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle örtü yangını çıktı. Dumanları fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen ekiplere bildirdi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

İhbarın ardından bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Arazinin engebeli olması nedeniyle yangına ulaşmakta zorlanan ekipler, vatandaşların da yardımıyla alevleri kontrol altına almaya çalıştı.

2 DÖNÜMLÜK ALAN KÜLE DÖNDÜ

Yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle daha geniş bir alana sıçramadan söndürüldü. Ancak yaklaşık 2 dönümlük alan tamamen yanarak zarar gördü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

YETKİLİLERDEN UYARI

Yetkililer, özellikle kurak havalarda ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve anız yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Kaynak: DHA