Sürüler Mezralara Doğru Yola Çıktı

Yaz mevsimini Kadırga Yaylası’nda koyun sürüleriyle geçiren yaylacılardan Ümit Yazıcı, karın yağmasıyla birlikte daha alçak rakımlardaki mezralara doğru yola çıktıklarını belirtti. Yazıcı, dönüş yolculuğunu sosyal medya hesabından paylaşarak, beyaz örtüyle kaplanan yayladan ayrılmanın hüznünü takipçileriyle paylaştı.

A W309972 06

Yayla Sezonu Kapanıyor

Kadırga Yaylası, yaz aylarında Trabzon ve Gümüşhane illerindeki yöre halkının yoğun ilgisini çeken bir bölge. Mayıs-Haziran aylarında yaylaya çıkan yaylacılar, Ekim-Kasım aylarına kadar burada kalıyor. Kar yağışının başlamasıyla birlikte sürülerini toparlayan yaylacılar, evlerini kapatarak köylerine dönüyor.

A W309972 02

Meşhur Kadırga Camii ve Yaylacılık Kültürü

Kadırga Yaylası, geleneksel yaylacılık kültürünün yaşatıldığı nadir yerlerden biri olmasının yanı sıra, üstü açık camisi ile de tanınıyor. Bölge halkı için yayla sadece bir yaşam alanı değil; aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin de gerçekleştirildiği önemli bir merkez. Ancak kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yayladaki yaşam sona eriyor.

A W309972 01

Kışa Hazırlık Başladı

Yaylacılar, yayladan dönüşleriyle birlikte köylerinde kış hazırlıklarına başlıyor. Sürüler, daha korunaklı alanlara taşınırken, yaylacılar da evlerinde kış mevsimini karşılamak için erzak ve odun stoklarını tamamlıyor. Kadırga Yaylası ise önümüzdeki bahara kadar sessizliğe bürünecek.

Kaynak: İHA