51 Yıldır Hiç Durmadan Krampon Tamiri Yapıyor
İlkokul üçüncü sınıfta krampon tamirine başlayan Ali Yıldız, 1973’ten bu yana aralıksız olarak işine devam ediyor. Futbol dünyasında tanınan Yıldız, 1980 yılından bu yana Trabzonspor futbolcularının da kramponlarını tamir ettiğini belirtiyor. “Burak Yılmaz, Yattara, Sosa ve Hami gibi birçok ünlü futbolcunun kramponlarını tamir ettim. Herkes işimden memnun kaldı” diyen Yıldız, krampon tamirine olan tutkusunu hiç kaybetmediğini söylüyor.

"Krampon, Futbolcunun Silahıdır"
Yıldız, kramponun futbolcunun en önemli ekipmanı olduğuna dikkat çekerek, “Krampon, futbolcunun silahıdır. Ne kadar rahat olursa o kadar iyi oynarsın. Messi’nin kramponu sadece 80 gramdır, hafiflik her şeydir” diyor. Krampon fiyatlarının 3.500 TL’den 50.000 TL’ye kadar çıkabildiğini belirten Yıldız, “Ben sürekli tamir yaparım, Türkiye’nin 81 ilinden krampon gelir. Diyarbakır, İzmir, Bursa ve hatta Almanya’dan bile tamir için krampon yollayanlar var” diye ekliyor.

Krampon Hastanesi Efsanesi
İşyerine "Krampon Hastanesi" ismini vermesiyle ilgili konuşan Yıldız, “Bir doktor gibi her krampona bakıyorum, bana ‘Krampon Profesörü’ diyorlar. Çünkü bana gelen hiçbir kramponu tamir edemeden geri göndermem. Yaptığım ayakkabıyı dört yıl giyenler bile oldu, bu da bana gurur veriyor” ifadelerini kullanıyor.

"Bu Mesleği Benden Sonra Yapacak Kimse Yok"
Ali Yıldız, mesleğinde yetişen kimsenin olmadığını ve kendisinden sonra bu işi yapacak birinin çıkmayacağını dile getiriyor. “Bu iş bir yetenek ve sabır işi. Benden sonra kimsenin yapabileceğini sanmıyorum” diyerek mesleğine olan bağlılığını ve kaygısını dile getiriyor. Yıldız, 51 yıllık meslek hayatını “Kramponlar her zaman sporun içinde olmamı sağladı” diyerek özetliyor.,

Kaynak: iha