Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Ören, mali tabloyu böyle değerlendirdi

BENCİL VE POPÜLİST YÖNETİCİ PROFİLİ

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Olağan üstü Genel Kurul öncesi, kulübün mali tablosuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti lokalinde denetleme kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına çıkan Ören, “Başarısızlıktaki en büyük neden bir şehrin üreterek ortaya çıkardığı Trabzonspor'un varoluş değerlerine yabancılaşmış, bencil ve popülist bu yönetici profilidir. Şu andan itibaren Trabzonspor küllerinden ya yeniden doğacak ya da diğer kulüplerin başına geldiği gibi tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. Özgür iradesini ve bilincini ortak akla dönüştüremeyen, kibirden kurtulamayıp Trabzonspor üst aklına geçemeyenlerin Trabzonspor’a yaşatabileceği tek şey, tarih sahnesinden silinmektir” diye konuştu.

YÜKSEK MALİYETLİ YABANCI OYUNCU TRANSFERLERİ

Ören, şöyle devam etti; “Gider kalemlerine baktığımızda futbolcu ve teknik kadro maliyetlerimiz ile profesyonel faaliyet giderlerimizin bir hayli yüksek rakamlara ulaştığı görülmektedir. Bu bağlamda Trabzonspor yönetimlerinin bugüne kadar yaptığı yığınla yüksek maliyetli transferlerle kurulan kadrolarda; fazla sayıda yabancı oyuncu bulunması ve bunların sözleşmelerinin Euro cinsinden olması sebebiyle, artan kur farkları ve sözleşme bedellerini ödeyebilmek için kullanılan kredi faizleri bugünkü ekonomik duruma neden olmuştur.”

BORÇ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Ören, “Denetim Kurulu raporunda yazılı öz sermayenin eksi 2 milyar 157 milyon lira olması; ‘Trabzonspor, tüm futbolcularını, gayrimenkullerini, yani her şeyini satsa borcunu karşılayamaz’ anlamını ortaya koymaktadır. Ayrıca bağımsız denetçi de; ‘İşletmenin olağanüstü seviyedeki öz sermaye kaybının Türk Ticaret Kanunu’nun 376. maddesinde göre şirket borcunun sürdürülebilir olmadığına’ dikkat çekmiştir. İşin özü; varlığımız borcumuzu karşılayamayacak seviyededir” ifadelerini kullandı.

YIL SONUNA KADAR 31 MİLYON EURO LAZIM

Mahmut Ören, kulübün sezon sonuna kadar ve uzun vadede çok ciddi borç yükleriyle karşı karşıya olduğunu da vurguladı. Ören, Trabzonspor'un 31 Mayıs tarihine kadar 31 milyon Euro ödenmesi gerektiğini belirterek, 31 Mart'a kadar ise acil ödenmesi gereken rakamın 16 milyon Euro olduğunu belirtti. Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, 31 Ocak 2023 tarihi itibarıyla bordo-mavili kulübün net borcunun ise 2 milyar 835 milyon 909 bin TL olduğunu açıkladı. SALİH BIYIK