Ancak boynunun ön alt kısmında beliren büyük bir şişlik, sağlık sorunlarının boyutunu fark etmesine yol açtı. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yaklaşık 2 kilogram büyüklüğündeki guatrı çıkarılan Çaylan, yıllar sonra doktor korkusunu yenmiş oldu.

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Pekdemir, guatrın tiroit bezinden kaynaklanan bir hastalık olduğunu ve ilerleyen yıllarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Hastanın büyük guatrının nedeniyle ameliyat kararı alındığını ve operasyonun başarıyla tamamlandığını ifade eden Dr. Pekdemir, guatrın ilerlemesiyle ortaya çıkabilen nefes sıkıntısı, akciğer sorunları ve astım krizleri gibi sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Dr. Pekdemir, guatr hastalığının belirtileri hakkında da bilgi vererek az çalışan tiroit bezinin vücutta halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, deri kuruması gibi etkilere neden olabileceğini söyledi. Hastanın tedavi sürecini başarıyla atlattığını belirten Dr. Pekdemir, guatr hastalığına karşı farkındalık oluşturmak adına hastaların düzenli olarak doktor kontrolünden geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Zeliha Çaylan, yıllardır taşıdığı hastalığıyla ilgili olarak, "Ameliyattan korka korka gelmedim. Hastalığı olan herkes gelsin, benim gibi olmasın, hastalık büyümesin. Korkulacak bir şey yokmuş" şeklinde konuştu.