Nevzat Aydın: “Trabzonspor Camiasından TFF Başkanı Olması Olumlu Değil” Nevzat Aydın: “Trabzonspor Camiasından TFF Başkanı Olması Olumlu Değil”

Bayarslan’ın geçmişte Hüseyin Avni Aker’de yaşadığı olaylar hala hafızalarda taze. Kırmızı montlu bir taraftarın saldırısına uğrayan hakem, Trabzonspor karşısında aldığı kararlarla adeta "kırmızı görmüş boğa" gibi şaşırıyor. Bordo-Mavililer bu hakemin yönettiği maçlarda adeta cezalandırılıyor. Özellikle Gaziantep FK maçında, net bir golün iptaliyle Trabzonspor bir kez daha hüsrana uğradı.
VAR sistemi ise adaletin kılıcı olmaktan çıkıp, hakemleri baskı altına alan bir mekanizmaya dönüşmüş durumda. "VAR’a gidip de kendi kararında ısrar eden hakem neredeyse yok" eleştirisi, futbol camiasında sıkça dile getiriliyor. Hakemler, VAR’a başvurduklarında adeta kendi verdikleri kararı değiştirmek zorunda hissediyorlar. Bu da maçların adil bir şekilde yönetilmesini zora sokuyor. Trabzonspor için sabır taşmak üzere, çünkü sahada hakemler değil, VAR’dakiler oyunun gidişatını belirliyor.

Editör: Şevval Küçük