Yabancı Çalışma İzni Kriterleri Yenilendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye’nin küresel iş gücündeki rekabetini artırmak ve istihdamı düzenlemek için yeni çalışma izni kriterlerini duyurdu. Yapılan değişiklikler, nitelikli iş gücünü ülkeye çekmeyi amaçlarken işverenlere de esneklik sağlayacak.


Yatırımcılara İstihdam Muafiyeti

Yeni düzenlemeler kapsamında, net satışları 50 milyon TL’yi aşan işletmelere, 5 yabancı çalışanı yerli istihdam kriteri olmadan çalıştırma hakkı tanındı. Aynı şekilde, 100.000 doları aşan sermaye sahipleri de bu muafiyetten faydalanacak.


Turizm ve Sağlık Turizmine Esneklik

Turizm ve sağlık turizmi sektörlerinde uzmanlık gerektiren işlerde yabancı çalışanların önündeki engeller kaldırıldı. Yerli iş gücü istihdam şartı, 10 Türk vatandaşının çalıştırılması koşuluyla geçersiz sayılacak. Ayrıca kuaför, kuyumcu gibi turizm işletmelerinde sözleşmeli olarak çalışacak yabancılar için de mali yeterlilik şartı aranmayacak.


Teknoloji Alanında TechVisa Programı

Türkiye TechVisa Programı ile bilişim ve teknoloji sektörlerine özel yeteneklerin çekilmesi hedefleniyor. Bilişim sektöründe çalışacak yabancı uzmanlar için artık mali yeterlilik ve istihdam kriterleri aranmayacak.

Kredi Kartı Limitleri Krizde! Borcu Olanlara Müjde: Yapılandırma İmkanı Geliyor Kredi Kartı Limitleri Krizde! Borcu Olanlara Müjde: Yapılandırma İmkanı Geliyor

Bakım Ekonomisi ve Ev Hizmetlerinde Düzenleme

Çocuk, yaşlı veya hasta bakımı gibi alanlarda çalışacak yabancılar için, işverenlerin gelir beyanı daha esnek hale getirildi. Aile fertlerinin gelirleri de sponsor olarak gösterilebilecek.


Kayıtlı İstihdam Artacak

Son beş yıl içinde Türkiye’de üç yıl yasal olarak ikamet eden yabancılar için istihdam koşulları kolaylaştırılacak. Bu adımlar, kayıt dışı istihdamı azaltarak iş piyasasında düzen sağlayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ