Yapay Zeka ile Toplumsal Değişim
Prof. Dr. Ünal Çakıroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Hale Nur Uyanık, "Yapay Zekaya Yolculuk" sunumlarında, yapay zekanın dünya toplumları üzerindeki etkilerini anlattı. Çakıroğlu, “Teknolojiyle insanlığın sınırlarını genişletiyoruz. Nobel ödüllerine bile baktığımızda, yapay zeka kullanan bilim insanlarının bu başarıyı yakaladığını görüyoruz,” dedi.

Rize, Türkiye’nin Çay İhracatının Yüzde 44’ünü Gerçekleştiriyor Rize, Türkiye’nin Çay İhracatının Yüzde 44’ünü Gerçekleştiriyor

Eğitimden Sanata Yapay Zeka
Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit ve Doç. Dr. Yalçın Yıldız, "Eğitimde ve Sanatta Yapay Zeka" üzerine yaptıkları sunumlarda, yapay zekanın eğitimde devrim niteliğinde adımlar attığını vurguladılar. Erümit, “Büyük Veri ile yapay zeka, eğitimde benzersiz fırsatlar yaratıyor ve sanat alanında da özgün ifadelerin önünü açıyor,” dedi.

Yapay Zeka ve Etik Tartışması
Doç. Dr. Gülcan Şener ve öğrencisi Cemal Kanca, yapay zekanın etik zorluklarına değinerek, teknolojinin insan değerleriyle uyumlu gelişmesi için gerekli adımların önemini anlattılar. Arş. Gör. Salih Özkan, "Ceza Hukukunda Acil Durum Algoritmaları" konusundaki sunumunda, yapay zekanın hukuk üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Geleceğin Teknolojisi Üzerine Derinlemesine Tartışmalar
Moderatör Prof. Dr. Bayram Sevinç, Prof. Dr. Ünal Çakıroğlu ve Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit, yapay zekanın tarihi, kullanıldığı alanlar ve risklerini detaylandırarak, teknolojinin yönlendirilmesinde insan sorumluluğunun altını çizdiler. Bu kapsamda dilde yapay zekanın henüz insan zekasına ulaşmadığı ancak büyük veri ve altyapı geliştikçe özgünlüklerin ortaya çıkmaya başladığı kaydedildi.

Muhabir: AYŞE SANCAK