KONUT DIŞI GAYRİMENKUL SATIŞLARI ÖNDE

Eylül ayında 140 bin 919 konut satışı gerçekleşirken, konut dışı gayrimenkul satışları 144 bin 454 adet ile ilk kez konut satışlarını geçti. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, mevduat faizlerindeki düşüş ve altın fiyatlarındaki artışın, yatırımcıların gayrimenkule yönelmesini sağladığını belirtti.


İSTANBUL’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN 5 LOKASYON

İstanbul çevresinde yatırım için öne çıkan 5 bölge:

  • Silivri: 5 bin 500 tapu işlemi
  • Arnavutköy: 4 bin 915 tapu işlemi
  • Esenyurt: 13 bin işlem ile en yoğun bölge
  • Pendik: 5 bin 672 işlem
  • Sancaktepe: 3 bin 500 işlem

İSTANBUL DIŞINDA DA İLGİ YOĞUN

Gayrimenkul talebi, İstanbul dışında da dikkat çekiyor. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu hattında yoğun talep görülürken, Avrupa yakasında Çatalca, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale bölgeleri öne çıkıyor. Tarım arazilerine ve köy yerleşimlerine yakın arsalar da yatırımcıların radarında.

Kiralar Düşüyor: Arz Artıyor, Talep Azalıyor! Kiralar Düşüyor: Arz Artıyor, Talep Azalıyor!

GAYRİMENKULDE AMORTİSMAN AVANTAJI

Yatırımcılar için arsa ve arazilerin kira getirisi düşük olsa da hemen kiraya verilebilecek taşınmazlar cazip hale geldi. Özelmacıklı, kira getirisi düşünülüyorsa mevcut kiracılı iş yerlerinin daha avantajlı olduğunu belirtti. Kiracı problemi olmayan iş yerleri ve piyasa koşullarına uygun kira sözleşmeleri, yatırımcılar için tercih sebebi oluyor.


ARSA VE ARAZİ FİYATLARI

Arsa fiyatları konuma göre değişiklik gösteriyor. İstanbul'a yakın tarlalarda metrekare fiyatı 1.000 TL’den başlarken, daha uzak bölgelerde 100 TL gibi fiyatlarla yer bulmak mümkün. Yatırım yaparken projesi olan ve ulaşılabilir yerleri tercih etmek önemli.

Kaynak: HABER MERKEZİ