Olay Yerinden Kaçtı, 4 Gün Sonra Teslim Oldu

Sürücü A.K. (55), 61 AHV 647 plakalı aracıyla Nazife Karaca’ya çarptıktan sonra kaçtı. Kaçışının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan sürücü, 4 gün sonra Fatsa İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim oldu. Gözaltına alınan A.K., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Kararı Kabul Etmiyoruz"

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Açıklama: "İşçilerin Onur Mücadelesini Sahipleniyoruz!" Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Açıklama: "İşçilerin Onur Mücadelesini Sahipleniyoruz!"

Hayatını kaybeden Nazife Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, mahkemenin kararına tepki göstererek, sürücünün serbest bırakılmasını kabul etmediklerini belirtti:

“Kişinin olay yerini terk etmesi ve 4 gün boyunca firar olması kötü niyetli olduğunu ortaya koyuyor. Bizim beklentimiz, kazanın hemen ardından teslim olup tutuklu olarak yargılanmasıydı. Ancak sürücü, tüm delilleri yok etme imkanı buldu ve 4 gün sonra teslim olmasına rağmen serbest bırakıldı. Bu karar bizi derinden yaraladı.”

Yaya Geçidinde Yayalara Yol Verilir”
A W309536 02

Emrah Karaca, yaya geçidinde yaşanan bu kazanın ardından sürücünün serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yaya geçidinde yayalara yol verilmesi gerektiğini herkes bilir. Firari olan bir kişinin mahkeme tarafından serbest bırakılması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu kararın derhal gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

Savcılık İtiraz Etti, Aile Adalet Bekliyor

Kazanın ardından yapılan incelemede, A.K.’nin asli kusurlu olduğu tespit edildi. Ailenin avukatı ve Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatsa Sulh Ceza Hakimliği’nin sürücüyü serbest bırakma kararına itiraz etti. Aile, en kısa sürede bu itirazın kabul edilerek sürücünün tutuklanmasını beklediklerini dile getirdi.

Emrah Karaca, yetkililerden kazayla ilgili hiçbir şekilde destek görmediklerini ifade ederek, "Bu saatten sonra bizimle iletişim kurmak isteyenlerle görüşmek istemiyoruz" dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY