Şerif Topal, Elektronik Denetleme Sistemi kapsamındaki ortalama hız tespit sistemine yazdığı türküyle tepki gösterdi Şerif Topal, Elektronik Denetleme Sistemi kapsamındaki ortalama hız tespit sistemine yazdığı türküyle tepki gösterdi

Trabzon’da Yazın Yoğun Helikopter Ambulans Hizmeti

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hava 61 Helikopteri, bu yılın Haziran ayında 37 hastayı, geçen yılın aynı döneminde ise 19 hastayı hastanelere nakletti. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, helikopter ambulansın yaz aylarında coğrafi zorlukları olan, erişilmesi güç bölgelere daha çok uçuş yaptığını belirterek, "Hava koşullarının uygun olduğu durumlarda helikopter ambulansımız, ulaşılması güç olan noktalara hareket ediyor. Bu yıl Haziran ayında 37 hasta, 52 saatten fazla uçuşla hastanelere taşındı. Geçen yıl Haziran ayında ise 19 hasta, yaklaşık 18 saatlik uçuşla hastanelere nakledildi. Bu yıl hasta sayısı neredeyse iki katına, uçuş süresi ise üç katına çıktı. Helikopter ambulansımız, Rize, Giresun, Artvin gibi tüm bölgeye hizmet veriyor. Yaz mevsiminde özellikle yaylalarda ve uzak ilçelerde, Giresun’un Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde vakalar olduğunda, helikopter ambulans adeta Hızır gibi yetişiyor," dedi.

Yazın artan yayla ziyaretleri ve bölgedeki zorlu coğrafi koşullar, helikopter ambulansın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, helikopter ambulansın bu yıl da yoğun bir şekilde çalışarak bölge halkına hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA