Yediveren İnciri ile Yılda 7 Kez Hasat

Ege Bölgesi'nin önemli tarım ürünlerinden olan yediveren inciri, yılda 7 kez meyve vermesiyle biliniyor. Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki köylerde yetiştirilen bu incir türü, yüksek rekolte ile üreticilere büyük avantaj sağlıyor. Irlamaz, Yayla, Bozkır, Avşar, Osmancık, Dalbahçe ve Kurudere mahallelerinde yoğun üretim yapan çiftçiler, yılda yaklaşık 5 bin ton incir topluyor.

TOKİ'den tarihi adım: 400 bin nakiti getiren ev sahibi olacak TOKİ'den tarihi adım: 400 bin nakiti getiren ev sahibi olacak

Köylülerin Ekonomik Kalkınma Kaynağı

Osmancık Mahallesi Muhtarı Uysal Özcan, köyde 80 hanenin bulunduğunu ve bunlardan 40'ının geçimini incirden sağladığını belirtti. Özcan, olgun meyvelerin iç piyasada tüketilirken, henüz olgunlaşmadan toplananların ise başta ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere yurt dışına ihraç edildiğini söyledi.


Talep Artıyor, Üretici Kazanıyor

Turgutlu’da incir tüccarları da memnun. Memduh Karazeybek, “Olgun incirleri ağırlıklı olarak turizm bölgelerine ve otellere, ham incirleri ise ihraç ediyoruz. Ürünlerimizi satmakta sıkıntı yaşamıyoruz, tüccarlar doğrudan köylerimize gelerek alım yapıyor” dedi. Bölge, yüksek rekolte sayesinde çiftçilerin ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlıyor.


Yerelden Küresele: Yediveren İncirinin Uluslararası Yolculuğu

Yediveren inciri, Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası pazarlarda da kendine yer buluyor. Turgutlu’nun bu özel ürünü, yerel üreticilerin gelirini artırmanın yanı sıra, Türkiye’nin tarım sektöründeki başarısını da gözler önüne seriyor. Çiftçiler, bu yıl elde ettikleri verim ve talepten memnun olduklarını dile getiriyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY