Eskiden herkesin hayalini süslüyordu! Sevilen araca 125 bin lira indirim Eskiden herkesin hayalini süslüyordu! Sevilen araca 125 bin lira indirim

Tapu Harç Oranlarında İndirim Geliyor

Mevcut sistemde gayrimenkul alım satımında hem alıcı hem de satıcı ayrı ayrı %2 tapu harcı ödemek zorunda. Ancak bu %4’lük harç oranı, belediyelerin belirlediği beyan değeri üzerinden hesaplanıyor ve bu değerle gayrimenkulün gerçek değeri arasında ciddi farklar oluşuyor. AK Parti, yeni ekonomi paketinde bu durumu düzenlemeyi planlıyor ve tapu harç oranlarını düşürmeye hazırlanıyor.

Kayıt Dışılığı Gidermeye Yönelik Adım

Torba yasa teklifinde yer alması planlanan düzenlemelerden biri, gayrimenkul alım satımında kayıt dışılığın ortadan kaldırılmasına yönelik. Harç oranları düşürülürken, gayrimenkulün gerçek değerinin esas alınmasını sağlayacak bir sistemin kurulması öngörülüyor. Yapılacak etki analizleriyle ne kadar bir indirim uygulanacağı belirlenecek.

Yeni Vergiler Yok, Kayıt Dışılıkla Mücadele Var

AK Parti, bu düzenlemeler kapsamında yeni vergiler getirmeyi düşünmüyor. Ancak kayıt dışı alanlar üzerinde etkili bir denetim ve istihdam teşviklerinin yeniden gözden geçirilmesi planlanıyor. İstihdam artışında etkisiz olan teşvikler kaldırılacak.

Adli ve İdari Cezalar Artacak

Gayrimenkul gelirlerinin gerçek değerinden vergilendirilmesi amacıyla piyasa bozucu eylemler için adli ve idari cezaların arttırılması da yeni paket kapsamında öngörülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ