Yerli Üretim Spor Aletleriyle Büyük Tasarruf

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yerli üretimle okullarda kullanılacak spor aletlerini kendi atölyelerinde üreterek büyük bir tasarruf sağladı. Müdürlük bünyesindeki metal ve marangoz atölyesi, okulların spor malzemelerini üreten bir merkez haline getirildi. Voleybol direğinden basketbol potasına, bilek güreşi masalarından kanolara kadar birçok spor malzemesi burada üretiliyor.

Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti! Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti!

Tasarrufun Boyutları ve Projenin Önemi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, atölyede üretilen malzemelerle yaklaşık 20 milyon lira tasarruf elde ettiklerini vurguladı. Kabakcı, "150 okulumuza her türlü spor ekipmanını sağladık ve bu yerli üretimle büyük tasarruf sağladık," dedi. Bu tasarruf, dışarıdan alınacak malzemelerin yerine yerli üretim yapılmasıyla mümkün oldu.

Ekstrem Spor Malzemelerinde Bile Tasarruf!

Kabakcı, ekstrem spor malzemelerinin döviz cinsinden satıldığına dikkat çekerek, olimpik kano gibi malzemeleri de atölyelerinde çok daha uygun fiyatlara ürettiklerini belirtti. "150 bin liralık bir kano malzemesini 40 bin liraya imal ediyoruz," diyerek yerli üretimin ne kadar büyük bir avantaj sağladığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ