Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konağın Müze Olarak Kullanılması İçin Girişimde Bulundu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da gerçekleştirdikleri programlarda Nemlizade Konağı’nı gündeme taşıdılar. Uzun süredir nasıl değerlendirileceği tartışılan konağın, Kültür Bakanlığı’na geçici tahsisi yapılarak müze olarak kullanılacağı belirtildi.

Trabzonspor Taraftarlarına Ücretsiz Otobüs
Trabzonspor’un UEFA Konferans Ligi rövanş maçında St. Gallen’i ağırlayacağı karşılaşma için Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Taraftarların stada rahat ulaşımını sağlamak amacıyla, şehrin çeşitli noktalarından hareket edecek otobüslerin saatleri belirlendi.

CHP İzmir Milletvekili’nin Erdoğan’a Yönelik Sözlerine Yanıt Verildi
İçişleri eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine sert bir yanıt verdi. Soylu, Erdoğan’a yapılan eleştirilerin kendilerini hedef aldığını ve Özkan’ın yaklaşımlarını kınadığını belirtti.



İbrahim Kul Düzköy’de İncelemelerde Bulundu
TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, Düzköy ilçesinde su kaynaklarında incelemelerde bulundu. İlçe Belediye Başkanı Selim Çelenk ile birlikte yapılan ziyaret sırasında, su sorunlarının çözümü için istişarelerde bulunuldu.

Çağlayan Mahallesi’ndeki Proje Tanıtımında Sitemler İletildi
Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri arasındaki çekişme, halkı rahatsız ediyor. Çağlayan Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm projesinin tanıtım ofisi açılışında, vatandaşlar iki belediye arasındaki anlaşmazlıkları eleştirdi ve sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.



Çebi’den Erdoğan’a Eğitim Teşekkürü
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eğitime verdiği destek için teşekkür etti. Çebi, yeni eğitim öğretim döneminde okul kayıtlarında zorunlu bağış talep edilmeyeceğini ve eğitime her yıl bütçeden yüksek pay ayrıldığını vurguladı.

Çevre Sakinleri Yetkililerden Yardım Bekliyor
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki Kireçhane Deresi kurudu. Yabani otların boylarının insan boyunu geçtiğini belirten çevre sakinleri, dere yatağının temizlenmesini ve sivrisineklerle ilgili çözüm bulunmasını talep ediyor.

100. Yıl Coşkusu 100. Yıl Coşkusu



Haçkalı Baba Hastanesi’ndeki Sorun Çözüldü
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde yaşanan atık su sorunu, TİSKİ ve DSİ tarafından çözüme kavuşturuldu. Çalışmalar, Destek Hizmetler Başkanı Dr. Erdem Şen tarafından yakından takip edildi.



Sürmene Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor
Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde bu hafta sonu Sürmene Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek. Festivalde, yerel ve ünlü sanatçılar sahne alacak. İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, tüm vatandaşları festivale davet etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ