Saadet ve Eyüp Çepnioğlu, bu yıl arıcılıkta bekledikleri verimi alamadıklarını ve bal üretiminin mevsimsel koşullar nedeniyle oldukça düşük olduğunu belirtti. Çepnioğlu kardeşler, “Bu yıl arılarımızdan çok az bal aldık. Kesinlikle zararına bir sezon geçirdik. Kovanlarımızı yüksek kesimlere yerleştirsek de arılar bal üretmedi. Arıcılıkla ilgili hedefimizi gerçekleştiremedik ama kışlık ihtiyacımızı karşılamak için başka bir çözüm geliştirdik” dedi.

Whatsapp Image 2024 12 15 At 12.16.03 Pm

Dut Pekmezi üretimine, özellikle çocuklar için sağlıklı ve doğal bir alternatif arayışıyla başlayan Çepnioğlu kardeşler, şu anda bu ürünü aileleri için pişiriyor. Saadet Çepnioğlu, "Pekmez, bal kadar şifalı ve doğaldır. Özellikle çocuklara öneriyoruz. Biz de Dut Pekmezi’ni, ailesi kalabalık olan bizler için kış boyunca tüketilmek üzere yapıyoruz. Hem doğal hem de enerji verici" dedi.

Dut pekmezi, içerdiği vitamin ve minerallerle adeta bir doğal antibiyotik işlevi görüyor. Çepnioğlu kardeşler, “Balın yanında Dut Pekmezi de oldukça faydalı bir yiyecek. Hem enerji kaynağı, hem de şifalı bir besin olarak ailemiz için önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle Dut Pekmezi yapımına başladık ve bu geleneksel yöntemi yaşatarak çocuklarımıza da faydalı bir gıda sunmak istiyoruz” diye eklediler.

Trabzon Akçaabat’ta Feci Kaza: Dolmuş Buzlu Yolda Uçuruma Yuvarlandı! 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı... Trabzon Akçaabat’ta Feci Kaza: Dolmuş Buzlu Yolda Uçuruma Yuvarlandı! 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı...

Saadet ve Eyüp Çepnioğlu, Dut Pekmezi üretiminin arıcılıkla ilgili yaşadıkları olumsuz durumu aşmalarına yardımcı olduğunu ve doğallığına güvenebilecekleri bir ürün elde ettiklerini belirterek, üretimlerini her geçen gün artırmayı planlıyorlar.

Muhabir: AYTEKİN AKAY