Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

Başkan Bıyık, ziyaret sırasında fidanlık sahasında yapılan aşılama çalışmaları hakkında bilgi alarak, ilçenin yeşil ve yaşanabilir bir çevreye sahip olması için verdikleri çabanın devam edeceğini belirtti. Yomra'nın sosyal yaşam alanlarında ihtiyaç duyulan tüm bitki türlerini ve ağaçları kendi fidanlık sahasında üreteceklerini vurgulayan Bıyık, "İlçemizin doğal güzelliklerini korumak ve artırmak için fidanlık sahamızda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Ayrıca, Yomra'da bulunan ve nesli tükenmekte olan tüm armut çeşitlerini kayıt altına aldıklarını ve üniversiteden akademisyen hocaların desteğiyle aşılama çalışmalarına başladıklarını aktaran Başkan Bıyık, kısa süre içinde binlerce armut fidanının aşılanarak üretime kazandırıldığını belirtti. Yapılan çalışmaların ilçenin yeşil dokusunu güçlendireceği ve yöresel bitki çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN