Başkan Mustafa Bıyık: "Kokarca ile Topyekun Mücadele Etmeliyiz"

ARTVİN ’de heyelan riski; çatlaklar oluşan 8 ev boşaltıldı ARTVİN ’de heyelan riski; çatlaklar oluşan 8 ev boşaltıldı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İlçe Tarım Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, 300 bin TL değerinde zirai ilaç temin ederek mahalle muhtarlarına teslim etti. Bu ilaçların vatandaşlara dağıtılarak kokarca zararlısının yayılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 09.39.20

Kokarca Zararı Üreticiyi Zor Durumda Bıraktı

Başkan Bıyık, kahverengi kokarcanın fındık üreticilerine büyük zarar verdiğini belirterek, bu sorunun çözümü için topyekun bir mücadele gerektiğini vurguladı. “Bu yıl, kokarca nedeniyle birçok üreticimiz fındığını 50 liradan satmak zorunda kaldı. Zaten düşük olan fındık fiyatları, zararlının etkisiyle üreticiyi daha da zor durumda bıraktı” ifadelerini kullanan Bıyık, mücadelede toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünü söyledi.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 09.39.21

Sonbaharda İlaçlama Çağrısı

Kokarcaya karşı etkin mücadele için özellikle sonbaharda zararlının kışladığı odunluk, çatı ve benzeri alanların ilaçlanması gerektiğini belirten Başkan Bıyık, “Bu tür alanların ilaçlanması, kokarcanın üremesini engellemek adına kritik öneme sahip. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 09.39.22

Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü İş Birliği

Yomra Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün destekleriyle kokarca mücadelesini kapsamlı bir şekilde sürdürüyor. Başkan Bıyık, müdürlüğe teşekkür ederek, bu zararlının ilçede yol açtığı maddi kayıpların en aza indirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 09.39.23

Yomra Belediyesi, bu çalışmalarıyla hem çiftçilerin yanında olduğunu gösteriyor hem de bölgedeki tarım üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak için önemli bir adım atıyor.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT