Öte yandan, Yomra Belediye Meclisi, kapısına doğalgaz gelmesine rağmen abonelik işlemlerini yaptırmayanlara cezai işlem uygulanması kararı aldı. Bu adımla, ilçede doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması ve çevre ile görüntü kirliliğinin önlenmesi amaçlanıyor.

Yomra Belediye Meclisi ayrıca, ilçedeki inşaat çalışmaları, marangoz, kereste, demir atölyeleri gibi işletmelerin, küçük sanayi atölyeleri ve kum-çakıl ocaklarının pazar günleri ve diğer günler 19.00’dan sonra çalışmalarını yasakladı.

Pazar Günleri Çalışmaları Yasaklandı

Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor" Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçe sakinlerinin huzur ve mutluluğu için bir dizi kararlar aldıklarını belirtti. Başkan Bıyık, pazar günleri faaliyet gösteren bu tür işletmelerin halkı rahatsız ettiğini vurgulayarak, "Bu nedenle pazar günleri ve diğer günler 19.00’dan sonra bu işletmelerin faaliyet göstermesine yasak getirdik. Ayrıca kapısına doğalgaz getirilen her işletmenin bir an evvel gaz kullanmaya başlamasını istiyoruz. Böylece çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz.

İlçemizdeki doğalgaz çalışmaları devam etmektedir. Yıl sonunda Sancak Mahallesi’nin büyük kısmı doğalgaza kavuşmuş olacaktır. Aynı şekilde Gürsel Mahallesi’ndeki TOKİ konutları da doğalgaza kavuşacaktır. Tasarruf tedbirleri nedeniyle bazı Namıkkemal Mahallesi’ndeki alanlar ile Sancak ve Kaşüstü mahallelerimizdeki bazı alanlardaki şebeke çalışmaları seneye bırakılmıştır. Karadeniz’in incisi, Trabzon’un marka ilçesi Yomramızda halkımızın huzur ve mutluluğunu arttırmak için çalışmaya devam ediyoruz," dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK