Belediye Başkanı Tanış, Geçit Köyü’nde Hemşehrileriyle Bir Araya Geldi Belediye Başkanı Tanış, Geçit Köyü’nde Hemşehrileriyle Bir Araya Geldi

İsrail'e Tepki Gösterirken Şiddet Ortaya Çıktı
Rize'deki bir işyerinin açılışında İsrail protestosu yapan bir vatandaşa yapılan şiddet, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. YRP Başkanı Zerdeci, hükümetin İsrail ile ticareti durdurma kararının ve İsrail mallarına yönelik boykot çağrılarının yoğunlaştığı bir dönemde yaşanan bu olayı kabul edilemez olarak değerlendirdi. "Bir vatandaşımızın, ‘Kahrolsun İsrail’ dediği için adeta ölesiye dövülmesi kabul edilemez" diyen Zerdeci, şiddet olayının hukuk önünde hesap verilmesini talep etti.

İnsanlık Suçu ve Tepkiler
Zerdeci, yaşanan şiddet olayını Filistin ve Lübnan’daki İsrail saldırılarıyla ilişkilendirerek, "Sözde medeni dünya gözü önünde, İsrail’in insanlığa karşı yaptığı katliamlar en büyük insanlık suçunu teşkil ediyor" diyerek olaya tepkisini dile getirdi. Zerdeci, yaşanan olayın sadece Rize ile sınırlı olmadığını, toplumun her kesiminin bu tarz olaylara karşı derin bir üzüntü yaşadığını belirtti.

Yargı Süreci ve Hukuk Çağrısı
Zerdeci, şiddet olayının mağduru öğretim görevlisine geçmiş olsun dileklerini ileterek, olaya karışanların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını ve gereken cezayı almasını beklediklerini vurguladı. YRP olarak, şiddet olaylarına karşı duracaklarını ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalacaklarını dile getirdi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN