Muaf Olan Kişiler:

Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi

1.      Yurt dışında oturma izni bulunan vatandaşlar: Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunan vatandaşlar bu harcı ödemek zorunda değiller.

2.      7 yaşını doldurmamış çocuklar: 7 yaşını doldurmamış çocuklar için yurt dışı çıkış harcı uygulanmayacak.

3.      Sınır bölgelerinde yaşayan pasavan sahipleri: Sınır bölgelerinde yaşayan ve pasavan sahibi olan vatandaşlar, bu belgeyle çıkış yaptıkları takdirde harç ödemeyecekler.

4.      KKTC'ye kimlik belgesiyle giden vatandaşlar: Kimlik belgesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden vatandaşlar için de harç ödeme zorunluluğu yok.

5.      Ticari amaçla seyahat edenler: Kara, deniz, hava ve demir yolu toplu taşıma araçlarının mürettebatı gibi ticari amaçla seyahat edenler de harçtan muaf sayılıyor.

Tepkiler ve Gelecek Düzenlemeler:

Yurt dışı çıkış harcına yüzde 233 zam yapılması, vatandaşlar ve hukukçular tarafından tepkiyle karşılandı. Hukukçular, bu kararı Anayasal seyahat özgürlüğü hakkına aykırı buldu. Gelecek dönemde, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ekonomik koşullar sebebiyle yurt dışı çıkış harcının artırılmasına ilişkin yeni düzenlemeler yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: İNTERNETHABER