Erken Başarılar ve İlk Adımlar

Voleybola 12 yaşında VakıfBank'ta başlayan Güneş, kısa sürede dikkat çekici başarılar elde etti. İki yıl üst üste hem Yıldız hem de Gençlerde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. 15 yaşındayken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kiralık olarak forma giydi ve aynı sezon PAF takım ve genç takımda da Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

Profesyonel Kariyer

2015-2016 sezonunda VakıfBank'ın 3. Lig'den 2. Lig'e şampiyon olarak yükselen takımında forma giyen Güneş, 2017-2018 sezonundan bu yana VakıfBank A Takımı'nda oynuyor. Sarı-siyahlı formayla sayısız başarıya imza atan Zehra Güneş'in koleksiyonunda 2 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 2 CEV Şampiyonlar Ligi, 4 Türkiye Ligi, 2 Kupa Voley ve 1 Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Milli Takım Başarıları

Yıldız Milli Takımı ile dünya dördüncülüğü, Balkan ve EYOF şampiyonluğu kazanan Güneş, Genç Milli Takım ile Avrupa üçüncülüğü, dünya dördüncülüğü ve U23 Milli Takım ile dünya şampiyonluğu yaşadı. A Milli Takım formasıyla ise 2018 FIVB Milletler Ligi ve 2019 Kadın Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Olimpiyat Yolculuğu

2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'nde birinci olarak Tokyo Olimpiyatları biletini kazanan Filenin Sultanları'nın kadrosunda yer aldı ve Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etti.

Sosyal Medyada Bir İdol

Zehra Güneş, saha içerisindeki performansının yanı sıra sosyal medyada da büyük bir etki yaratıyor. Instagram'da dünyanın en çok takip edilen voleybolcusu olan Güneş, tutkusuyla küçük kızların en büyük idolü haline geldi.

Trabzonspor’dan Dört Maçta Dört Beraberlik: Deplasman Şanssızlığı Devam Ediyor! Trabzonspor’dan Dört Maçta Dört Beraberlik: Deplasman Şanssızlığı Devam Ediyor!

Bugün, Zehra Güneş'in doğum gününde onun genç yaşına sığdırdığı bu büyük başarıları kutluyoruz. Nice başarılarla dolu yıllara!

Kaynak: HABER MERKEZİ