UZUN MENZİLLİ SİLAHLAR NEDEN ÖNEMLİ?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Yalta Avrupa Stratejisi Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devam ettiğini ve yoğun Rus hava saldırılarının önlenmesi için Batı’dan gelen uzun menzilli silahların Rus mevzilerine karşı kullanılması gerektiğini belirtti. Zelenskiy, Rusya’daki askeri hedeflerin vurulmasının savaşın seyrini değiştirebileceğini vurguladı.

SAVAŞIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİRECEK GÜÇ: UZUN MENZİLLİ SİLAHLAR

Zelenskiy, Rusya’nın askeri gücünü yenmek ve barışa zorlamak için uzun menzilli silahların kilit rol oynayacağını ifade etti. ABD ve İngiltere dışişleri bakanları ile görüşmelerinde, bu silahların neden Ukrayna için gerekli olduğunu anlattığını söyleyen Zelenskiy, "Rusya’nın nereden saldırdığını, kuvvetlerini nerede hazırladığını biliyoruz. Bu hedefler, uzun menzilli silahlarla birkaç ay içinde yok edilebilir," dedi.

İRAN VE RUSYA'NIN SİLAH TEDARİKİNE TEPKİ

Ünlü şarkıcı konser sırasında hayatını kaybetti Ünlü şarkıcı konser sırasında hayatını kaybetti

İran’ın Rusya’ya füze tedarik ettiğine dair bilgiler aldıklarını belirten Zelenskiy, bu füzelerin terör saldırılarında kullanıldığını iddia etti. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını sürdürebilmesinin arkasında küresel tedarik zincirleri olduğunu vurgulayan Zelenskiy, bu zincirlerin kesilmesi gerektiğini ifade etti.

ULUSLARARASI HUKUK VE BARIŞ ÇABALARI

Zelenskiy, savaşın uluslararası hukuk ilkeleri çerçevesinde sona ermesi gerektiğini belirterek, Rusya Devlet Başkanı Putin’in savaşı sürdürmek istediğini savundu. "Rusya’nın savaşın sona ermesi gerektiğini kabul etmesi için güçlü küresel kararlar alınmalı," diyen Zelenskiy, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü koruyacak güçlü pozisyonlara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN