Arsin’in önceki belediye başkanında Bilgin yorumu; Soran olmadı Arsin’in önceki belediye başkanında Bilgin yorumu; Soran olmadı

Düzköy Yatırımları ve Ortahisar’a Ayrımcılık İddiası

Zorlu, toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündeminde yer alan Düzköy Atıksu Şebeke Hattı ve Atıksu Tesisi İnşaatı İşi için kredi kullanımı ve yetki verilmesiyle ilgili olarak söz aldı. Yatırımın önemini vurgulayan Zorlu, “233 milyon lira gibi büyük bir yatırım yapılacak. Bu öncelik nasıl belirlendi, sayın bakanın bölgesi olduğu için mi önceliğe alındı?” diye sordu. Zorlu, Ortahisar ilçesindeki kırsal bölgede altyapı eksikliklerinin devam ettiğini belirterek, "Kuşlar derelerden su içemiyor, bu konuda çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?" diye ekledi. Ortahisar’ın derenin lağım suyu ile kirletildiğini dile getiren Zorlu, bu konuda da aynı özveriyi beklediklerini ifade etti.

Kredi Kullanımının Yöntemi Ne?

Zorlu, meclis toplantılarında sıkça gündeme gelen kredi kullanımı konusunu da gündeme getirdi. Ortahisar Belediyesi’nin kredi taleplerine dönüş yapılmadığını belirten Zorlu, “TİSKİ’nin birçok kredi talebi var. Peki, bu krediler alınıyor mu, onay geliyor mu? Emlak Müdürlüğü için 25 milyon TL’lik kredi başvurusunda bulunduk, 3-4 aydır dönüş almadık. Yönetim kurulunda bu konuda bir kapı açılabilir mi? Hangi yöntemle bu krediler kullanılıyor?” diyerek sorularını sıraladı.

Ortahisar’ın Hakları İçin Mücadele Ediyor

Cüneyit Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin kredi taleplerinin yanıtlanmaması ve ilçedeki altyapı eksikliklerine dikkat çekerek, sorunların takipçisi olacaklarını vurguladı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN