Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde kente kazandırdığı en önemli hizmetlerinden biri olan Ganita’da misafirlerini ağırlayıp, yaklaşık 3 saat zaman geçiren Zorluoğlu, akşam yürüyüşü de yaparak vatandaşlarla hasbihal etti.

AK PARTİLİ VEKİLLER TRABZON’DA

Trabzon’da seçildikleri günden beri eleştirilerin odağında olan ve şehrin sorunlarıyla ilgilenmedikleri, şehre gelmedikleri yönünde serzenilişte bulunulan AK Parti Milletvekilleri seçim bölgelerinde AK Parti Trabzon önceki dönem milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu’nun kızı Beyza’nın nikahı için Cephanelik’teydiler. Nikahtan bir anekdot da aktaralım. 32 şahitli nikahta Diyarbakır Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi önceki başkanı Murat Zorluoğlu’nun ismi şahit olarak çağrılınca alkış tufanı koptu. Trabzon milletvekillerini kimse alkışlamadı desek yeri var.  Demek ki vatandaşlar da vekillerini görememekten yana şikayetçiler.

SALON YENİLENDİ

Trabzon’da yaklaşık 15 yıl önce faaliyete geçen Trabzon Büyükşehir Belediye Ana Binasında bulunan Meclis Toplantı Salonu yenilendi.  Salonda koltukların daha önce krem rengi olan döşemesi, bu kez maviyle değiştirilirken, zeminde kullanılan bordo  renk de bir nevi şehrin en büyük markası olan Trabzonspor’a atıf olarak algılandı. Salonda meclis üyelerinin oturduğu sıraların köşelerine de Türkiye Cumhuriyeti Bayrağının yanı sıra, Trabzonspor’un logosunun bulunduğu bordo - mavi bayrak da yerleştirildi.  Meclis salonunda yapılan tadilatta; Zemin, koltuk döşemelerinin iyileştirilmesi, ses ve görüntü sisteminin de yenilenmesini içerdiği kaydedildi.

AGD TEKNOFEST LİDERİ

2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilen 2024 Teknofest Hyperloop Geliştirme Yarışması'nda Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Üniversite Komisyonundan Mühendislik fakültesi öğrencisi Ahmet Demir ve takım arkadaşları birinci oldular. Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan sosyal medya hesabı üzerinden “Ahmet Demir Kardeşimizi ve takım arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” paylaşımı yaparak Demir’i tebrik etti. Tebrikler için teşekkür eden Demir: “Bu başarı, sadece bir başlangıç. 5. nesil ulaşım aracı olan hyperloop teknolojisinde ülkemizin sektörde öncü bir rol üstlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TAKA Gazetesi olarak, Artık Gerçekten Yeter TAKA Gazetesi olarak, Artık Gerçekten Yeter

EN KIDEMLİ ÜYE

Trabzon Ortahisar Belediyesi dün  tarife ücretlerini belirledi. Siyasetin Deneyimli ismi Meclis Üyesi Hasan Kandaz ile birlikte meclisin en kıdemli isimlerinden birisi olan Ömer Dayı toplantılara ciddi katkı verdiler. İş dünyasının bütün  yollarından geçmiş olan Dayı ve Kandaz, belediyenin en aktif meclis üyelerinden ikisi.

TİSKİ’NİN HİZMETLERİ NASIL GELİYOR

Ercan Çağlayan TİSKİ Koordinasyon müdürü. Ahmet Metin Genç‘in ilk atadığı isimlerden. Atandığı günden bugüne kadar Sahada Yusuf Keskin’in eli kulağı, Genel Müdür İbrahim Kul’un ise sahada en çok koşturduğu isimlerden biri. Arsin’de 4 gün gece gündüz demeden biran olsun alandan ayrılmadı. Çağlayan Mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşın talebine cevap vermek için çaba harcıyor. Ayrıca TİSKİ 1.Bölge Müdürü Halil Duran ise hem muhtarların sevdiği bir isim. 1.bölgede en hızlı şekilde vatandaşın her talebine koşup hızlı çözüm üretiyor. TİSKİ için bir kazançta Karayollarından gelen Kamuran Çalış Hızlı ve çözümcül anlayış ile olaylara yaklaşan Kamuran Çalışın bu hızı TİSKİ koridorlarında konuşuluyor

GAZİYE VEDA

Trabzon'da yaşayan Gazi Osman Yayla, hayatını kaybetti. Gazi Yayla için Tonya ilçesi Kösecik Mahallesi'nde cenaze namazı kılındı. İl müftüsü Selami Aydın'ın kıldırdığı cenaze namazına Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, gaziler ve sevenleri katıldı. Kılınan namazın ardından Yayla'nın Türk Bayrağına sarılı tabutu aile kabristanlığında toprağa verildi.

ADAY OLMUYOR

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman bu ay yapılması planlanan ilçe başkanlığı seçiminde aday olmayacağını açıkladı. Kocaman şu mesajı paylaştı: "2002 Yılından bugüne üyesi olduğum büyük AK Parti Ailemizde yönetim kurulu üyeliği, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Son olarak da İki dönemdir Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı görevini yürüterek İlçemize ve Partime en iyi şekilde hizmet etmemin gayreti içinde oldum. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörümüzle Önümüzdeki kongre süreci ile ilgili yapmış olduğum istişare neticesinde tekrar aday olmama kararı aldım.Yeni dönemde görev alacak İlçe Başkanı ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. AK Parti Ailemizde üye olarak elimden gelen gayreti göstermeye devam edeceğim. Bu süreçte Şahsıma desteklerini esirgemeyen Başta ailem olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."

SAĞLAM ÇARŞIBAŞI’NA

AK Parti Çarşıbaşı ilçe gençlik kolları başkanı Eyüp Hayrullah Sağlam, yapılacak olan kongrede ilçe başkanlığına aday olduğunu ifade etti. Sağlam, şu açıklamayı yaptı: “2020 yılından bu güne kadar güzide ilçem Çarşıbaşı’nda AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütmekteyim. İlçe Başkanımız Hakan Kocaman’nın kongrede tekrar aday olmayacağını açıklamasından sonra gelişen süreçte yapmış olduğum istişareler neticesinde, Genel Merkezimizin kararı doğrultusunda yapılacak olan 8. Olağan Kongre sürecinde İlçe Başkanı adaylığı kararı almış bulunmaktayım.”

ERDOĞDU’DA YENİ PAZAR

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinin semt pazarının yeri değişti. Pazar dün itibari ile yeni yerinde hizmete başladı. Mahalle Muhtarı Mahmut Hayır, “Semt pazarımız bugün itibarıyla hizmete başladı mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” dedi.

NİKAHI ABİSİ KIYDI

Yomralı Avukat Alperen Yıldırım, Akademisyen Safiya Saliha Tombaş ile görkemli bir törenle dünya evine girdi. Genç çifttin nikahını ise damadın ağabeyi Yomra Belediyesi nikah memuru Oğuzhan Yıldırım kıydı. Şahitliğini ise CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve yakın arkadaşları yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ