Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri, bugün itibariyle Giresun'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Geleneksel hale gelen bu etkinlik, sanatın köklü ve etkili sanat dallarından biri olan tiyatronun önemine vurgu yapmak amacıyla düzenleniyor.

Vahit Sütlaş Sahnesi'nde 1-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik, Amasya, Eskişehir, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon'dan yanı sıra Kosova'dan da 9 ayrı tiyatro topluluğunu Giresunlu seyircilerle buluşturacak.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, etkinliğin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada tiyatronun toplum yaşamına katkısına vurgu yaparak, sanatın insan yaşamındaki değerini ve önemini vurguladı. Köse, tiyatronun topluma güzellik, saygı, sevgi, hoşgörü ve uygarlık gibi değerleri katan bir sanat olduğunu belirterek, sanatın insanların kendilerini sorgulamalarını sağlayarak yaşamlarına ayna tuttuğunu ifade etti.

Hazal Sanat Evi öğrencilerinden, özel konser Hazal Sanat Evi öğrencilerinden, özel konser

Başkan Köse, etkinliğe katılan tüm tiyatro topluluklarına, emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve basına teşekkür ederek, sanatın ve tiyatronun yaşaması için herkesi etkinliğe davet etti. "Perdemiz hiç kapanmasın, daha aydınlık yarınlar için; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: BİROL SANCAK