Cora, seyahat esnasında bir fotoğraf çekip, sosyal medya hesabından paylaştı. Cora, ‘Kaptan sağlam Metin ol Trabzon’ notu ile o fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

ELVAN’A ZİYARET

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ortahisar ilçe emniyet müdürü Ahmet Elvan’ı ziyaret etti. Vakıf çalışmaları hakkında Elvan’la sohbet eden Erbaşaran, Akçaabatlılar Vakfı olarak hayrı önemsediklerini her zaman hayırda yarışma içinde olduklarından bahsetti.

MÜLAKATI KALDIRIN

Trabzonlu siyasetçi Yavuz Ağıralioğlu, mülakatın kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Ağıralioğlu, “Mülakat, torpili ve arkası olmayanlar için, suistimal alanına ve adam kayırmacılığa döndüğünde, bir zulüm filtresidir. 2023 seçimleri için milletimizden oy isterken verdiğiniz söze sadık kalın ve mülakatı kaldırın. Devlet sözünü tutar, tutmalıdır. Türk Gençliği, adil ve hakkaniyetli bir atama düzenini hak ediyor.

Haddini Bil Ekrem Başkan! Haddini Bil Ekrem Başkan!

Mülakat; sahipsizlerin ezildiği, liyakatin ötelendiği, nepotizmin ve particiliğin kutsandığı, objektif kriterlerden, adalet ve hakkaniyetten uzak bir kimsesizlik girdabıdır! Devlet, özel yetenek ve güvenlik soruşturması gerektiren alanlarda mülakat yapabilir fakat bu işin "keyfî sopaya" dönüştürülmemesi lazımdır. Milletimizin zihninde ve yüreğinde yeterince örselenen devlet ciddiyeti kavramına daha fazla halel getirmeyin. Vatandaşlarımızın hayatına dokunan işlere hızlıca odaklanın. Siyaset, milletimizin meselelerine çözüm ürettiğinde değerli ve anlamlı olur. Siyaset, bir elit temaşasına dönüştüğünde ise millete ancak yük olur. Siyaset, topluma fayda sağlayan, vatandaşlarına fırsat eşitliği ile imkânlar sunan bir yönetme sanatıdır. Bu sebeple verdiğiniz sözü tutun ve hiç vakit kaybetmeden mülakatı kaldırın” dedi.

BOZKURT’LAR BİR ARADA

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, Türk Milliyetçiliği ile öne çıkar. Kurukız, Eynesil Belediye Başkanı Barış Güdük’ü, ziyaret etti. Kurukzı ve Güdük uzun süre sohbet etti. Kurukız, Güdük’e, ‘Hayırlı olsun’ temennilerini ileterek, “Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin İnşallah” dedi.

KAYA İLE SOHBET

Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile makamında bir araya geldi. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kaya ile buluşan İlik, göreve seçilmesinden dolayı ‘Hayırlı olsun’ temennilerini iletti. İlik, “Başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

ESNAF ÇAYI BİR BAŞKA

AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, Sanayi Mahallesinde esnaflarla bir araya geldi. Esnafların çayını içip, sohbet eden Çebi, “Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Her zaman halkımızın içerisindeyiz. Esnaflarımızla içilen çayın lezzeti de bir başka oluyor” dedi.

ULAŞIMA ZAM

Rize ile Trabzon arasında yolcu taşımacılığı hizmeti veren belediye otobüs ücretlerinin ücret tarifeleri zamlandı. Gelen zamla birlikte 50 TL olan sivil ücreti 85 TL'ye, 25 TL olan öğrenci ücreti'de 35 TL'ye yükseldi.

 İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Giresun’da 2024 yılının ilk 4 ayında iş arayan 10 bin 730 kişiden bin 780 kişisinin işe yerleştirildiği açıklandı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında il İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda istihdama yönelik bilgi veren Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, “2024 yılı içinde kuruma 5 bin 227 kadın ve 5 bin 503 erkek olmak üzere toplam 10 bin 730 iş arayan vatandaşımızın başvuruda bulundu.

Aynı dönem içinde kamu sektöründen 32, özel sektörden 2 bin 371 kişi olmak üzere toplam 2 bin 403 kişilik açık iş talebi alındı. Bu dönem içinde kamuya 3, özel sektöre ait işyerlerine ise 46 engelli ve bin 731 normal işsiz olmak üzere toplam bin 777 işsiz vatandaşımız işe yerleştirildi. İlk 4 aylık dönem içinde istihdama kazandırılan kamu ve özel sektör toplam işçi sayısı ise bin 780 kişiye ulaştı. Bu dönemde düzenlenen 69 kurs ve programlara 499 kadın ve 271 erkek olmak üzere toplam 769 işsiz vatandaşın katıldı” dedi.

BOĞALAR ARENEDA

Artvin’in Yusufeli ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri eski yerleşim yerinin sular altında kalması nedeniyle bu yıl ilk kez yeni yerleşim yerinde düzenlenecek.

Derekapı Boğa Güreşleri arenası baraj suları altında kalması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı 200 yıllık boğacılık geleneği yok olmaması için yeni yerleşim yerinde boğa güreşleri arenası inşa etti. İlçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınmasının ardından 14,5 hektar alanda inşa edilen 'Yusufeli Orman Parkı'nda yer alan boğa güreş meydanı bu yıl ilk kez hizmet verecek.

ARTVİN’DE ÖN PLANA ÇIKIYOR

CHP Artvin İl Başkanı Orhan Yusuf Atan Karadeniz Bölgesi illerinde yerel seçimler sonrası en başarılı il başkanı olarak öne çıkıyor. Artvin merkez belediyesi ile 5 ilçe belediyesinin kazanılmasında çok önemli katkıları olan Atan CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından bizzat tebrik edildi. Özel’in ek kısa zamanda kurmayları ile Artvin’e ziyarette bulunacağı Artvin Belediyesi ile birlikte 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Yusufeli-Borçka-Hopa-Kemalpaşa ve Murgul ilçelerini ziyaret edeceği belirtildi. CHP Artvin İl Başkanı Orhan Yusuf Atan siyasi kimliği dışında Artvin esnafının ve özelliklede gençlerin büyük sevgisini kazanmış bir karakter olarak öne çıkıyor.

Editör: Birol Sancak